Návštěvníci festivalu budou mít možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty v jeden den a na jednom místě. Část areálu také bude patřit výrobcům regionálních produktů nesoucích označení Regionální produkt Český ráj.

Jičínský Foodfestival se bude konat v rámci akce na podporu cestovního ruchu nazvané „OTEVÍRÁME JIČÍN". Návštěvníkům festivalu budou zdarma zpřístupněny turisticky atraktivní objekty v Jičíně. Více na www.jicinskyfoodfestival.cz.

Weber Jičínská 50 a Jičín City run – POJEĎ – POBĚŽ -POMÁHEJ
Příznivci cyklistiky si přijdou na své při jubilejním 10. ročníku závodu Weber Jičínská 50. Tento MTB ½ maraton se bude konat v sobotu 30. května. Závodníky čekají dvě trasy – 25 a 50 km, z čehož je asi 80 % na polních a lesních cestách. Start je v 11 hodin z Lidického náměstí. Pro diváky je připraven doprovodný program včetně soutěží pro děti. Tentýž den se koná pro širokou veřejnost městský běh WEBER CITY RUN Jičín o délce 5 a 10 km. „Jak hlavní závody pro dospělé, tak i dětské odstartuje Jarmila Kratochvílová. Startuje se v 18.15 z Lidického náměstí a poběží se po nejkrásnějších místech našeho města," doplňuje za organizátory akce Petr Kordík.

Motozávody Cena města Jičína
Letos již potřetí se chystají na Letné závody motocyklů Cena města Jičína, které proběhnou 30. a 31. května. Už v pátek v 16 h projede Jičínem spanilá jízda motocyklů. Pro diváky je připraven bohatý program, v sobotu budou po celý den od 8–18 hod. kvalifikační tréninky motocyklů a sidecar, na které je vstupné 50 Kč.

V neděli od 8.00 bude slavnostní zahájení jednotlivých závodů – Jízd pravidelnosti a vloženého závodu JAWA 50. Obyvatele čeká dopravní omezení – počítá se s úplnou uzavírkou okruhu tvořeného silnicemi I/35 – E 442 (obchvat Holín – Kometa), II/502 (ul. M. Koněva) a III/03519 (ul. Markova) v Jičíně.   Magdaléna Doležalová

Ke článku je připojena fotogalerie z loňského ročníku těchto motozávodů.