Na festivalu vystoupí 12 kapel a na 25 soundsystemů a projektů z osmi zemí. Hlavní scénu rozjedeme v pátek v 17 hodin. Areál festivalu se nachází na unikátním místě uprostřed lesa v prostoru bývalého pískovcového lomu U sv. Josefa. Nejen díky tomu můžete na našem festivalu zažít neopakovatelnou atmosféru. Nenajdete u nás žádné cateringové firmy ani reklamy nadnárodních společností.

Chceme ukázat, že je možné dělat „festival jinak" – bez sponzorů, reklamních stánků, filtrových cigaret nebo tvrdého alkoholu, ale je nutno připomenout, že bez dobrovolníků bez nároku na honorář a s hlubokým nadšením k hudbě by nekomerční duch festivalu nebylo možné udržet. Kromě kvalitní hudby na dvou pódiích si můžete užít i dobré jídlo, pití, čajovnu a dětský koutek. Do areálu vede cyklostezka, která pokračuje na přírodní koupaliště Dachova a do přírodní galerie soch.

V minulosti na festivalu vystoupilo mnoho úspěšných světových umělců z Evropy, Afriky i Jamaiky. Snažíme se návštěvníkům nabídnout nejen známá jména, ale i kapely nebo projekty, které v České republice vystupovaly poprvé.

Ani letos tomu nebude jinak! Po několika letech se nám plní sen. Do Hořic přijede legenda Transglobal Underground. TGU vznikli na začátku 90. let a svoji dráhu odstartovali singlem „Temple Head". Tento track je proslavil po celém světě, ale pro mnoho lidí to bylo něco úplně nového a ne vždy byli TGU pochopeni. Přesto si nacházejí fanoušky napříč kontinenty. Na jejich prvních albech je se svým úžasným hlasem doprovázela zpěvačka Natacha Atlas.

Dalším vystupujícím bude polský DJ a producent Dreadsquad, který sbírá úspěchy nejen v Evropě, ale také v Japonsku a dalších zemích. Spolu s ním vystoupí přední polský Mc Diego Cichy Don. Francii budou reprezentovat Tribuman, Red Eyes Band nebo sólový projekt Gill´us a Loic DeNiro. Velkým lákadlem jsou také Riddim Colony z Maďarska – úspěšná kapela, se kterou hostují přední světové hvězdy reggae a dancehall. Kvalitní hudební zážitek nám také nabídnou Fusion Eichler Trio, kteří přijedou z Alžíru a karibských ostrovů Trinidad & Tobago. Z Mexika přijede Lengualerta, uznávaný zpěvák, který ve svých textech popisuje politickou situaci nejen v Mexiku. Na svojí tour se u nás zastaví slovinská kapela Raggalution. Z českých luhů a hájů se představí čerstvý držitel ceny „Anděl" za desku „Zázraky" Mr. Cocoman & Solid Vibes a opět nás navštíví Aneboafro, Jahtec Jammin Job´ a další… 

Lom U sv. Josefa, Hořice
Main stage: Transglobal Underground (UK), Riddim Collony (HU), Tribuman (FR) + Dj Amma & Jahsoul, Fusion Eichler Trio (Trinidad & Tobaco, Alžír), Red Eyes Band (FR), Lengualerta (MEX), Raggalution (SLO), Mr. Cocoman & Solid Vibes, Gill´us (FR), Aneboafro, Jahtec Jammin' Job, Racoon´s, Chaotic, Rising Spirits, Lenin Krevic (SK), Loic DeNiro (FR), Shakk- Attack, Petr Míkovec, Jakub Johánek & Dj Thematique in dub.
Soundsystem stage: Dreadsquad & Diego Cichy Don (PL), Splendid Sound (PL), Dasha Fyah + Mc Katty Gyal Kenta, Coltcha United + Mikael (PL), Peeni Walli, Raggaultras, Urban Robot, Dub From The Ground, Jah Army, Concrete Safari, Saigon Project, Negast – Smarty, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, King Sound Steppaz, Mighty Souljahs, Mike34 meet Chaka Sound, Jahmusic Lightaz,
Vstupné: 450/550Kč, předprodej na ticketon.cz