A věru, bylo to vydařené setkání. Vždyť i počasí, zprvu silně zachmuřené, se v průběhu dne rozjasnilo. A tak volejbalový turnaj KOPICUP 2013, v pořadí už 30. ročník, jak prozradila Jarmila Nováková, předsedkyně kulturní komise zdejšího městského úřadu, postupně nabíral na obrátkách. Letos se jej zúčastnilo 11 družstev prakticky z celého východočeského regionu. Loni vyhrála „trojka" z STS Chvojkovice.

Průběh turnaje ukázal skutečné kvality borců. Perfektní záběry, smeče, promyšlené přihrávky. Skutečně vysoká úroveň družstev, ve kterých byly i ženy, hodnotila Hana Masáková, starostka města Kopidlna.

Úspěchy města
Zároveň informuje, že Kopidlno se má za poslední roky čím chlubit. „Z celé řady výsledků jmenuji kupříkladu otevření kulturně vzdělávacího centra, otevření nové velké sportovní haly pro lidi ze širokého okolí, stavíme čističku odpadních vod, budujeme infrastrukturu – i když s určitými problémy, a mohla bych pokračovat. I nás ale trápí problémy dnešní doby se sociálně slabšími skupinami. V době, kdy je všude obrovská nezaměstnanost, máme těžkosti přivést do města průmysl, který by zajistil pracovní příležitosti a větší rozkvět města. Tak se v této době najdou spekulanti, kteří tvrdí, že chtějí těmto sociálně slabším pomáhat, ale sami na jejich sociálních problémech profitují.

Kvůli tomu v našem městě narůstá množství obyvatel z těchto sociálně slabých vrstev, město nemá prostředky na obranu před spekulanty, kteří této situace bezostyšně využívají. Dál to nechci rozebírat. Velký podíl na tomto stavu má vláda, rozhodující orgány a díry v legislativě. Obdobně jsou však na tom i jiná města," vysvětluje Hana Masáková.

Mezitím čas pokročil. Mužstva dohrála. Následovaly gratulace a předání cen jednotlivým družstvům, kdy vítězem letošního turnaje se stala „trojka" Sokola z Nového Bydžova. Mezi gratulanty byl i senátor Josef Táborský. „Je třeba říci, že dnešní oslava 1. máje se vydařila. Nejen účastí jedenácti mužstev v nohejbalu, jejich vysokou sportovní úrovní, ale také i tím, že sem přišla řada občanů, rodičů s dětmi, abychom si společně připomněli tento Svátek práce, známý po celém světě.

Žijeme ve velice uspěchané době. Važme si proto každé takové možnosti vzájemného setkání. Byla zde možnost pohovořit si o současných problémech i cestách, jak je řešit. Letošní 1. máj v Kopidlně slavený sportem i setkáním s lidmi ukázal nejen prospěšnost této akce, ale i to, aby se obdobná setkání konala častěji, pro vzájemný kontakt i vedení dialogu s občany," dodává senátor Táborský.