Účastnici si už zvykli, po osmé začnou najíždět. Pavel a tým připraví stoly, dokonce s ubrusy, nahoře natažen provaz, na pověšení fotek, plakátů, či jiných materiálů. Někteří pečou na místě, jiní přivezou polotovary různých perníčků, sušenek, či cukrovíček a divák sám přizdobí, pokouká, sní. Při tom si se „stánkaři" lidé povídají, k čemu která instituce, či spolek slouží, můžou si koupit výrobky klientů, či si něco udělat vlastnoručně.¨

V Apropu si může vyrobit líbací kolíček. Při stisku se přece k sobě obě půlky přibližují či oddalují. V Lodžii dávali hádat, co že je ten baráček – bramborová placka. Kdo neuhádl, dostal Lodžii šišatou. Ostatně byla to z nouze ctnost, upéct správně tvarovanou placku jako stavbu podle valdštejnského receptu z roku 1631 není lehké. A ti Jičíňáci, kteří o Lodžii nic nevěděli, dostali šišatou.

Bylo pěkné podívání na arkádové nádvoří, na to, jak si ho účastníci pěkně vyzdobili. Zajímavé, že velká většina aktivistů byla ze sociální oblasti. Ne tím, že bylo pořadatelem určeno. Prostě přijěli: Apropo, Charita, Kamarád, Kapička, Péče o duševní zdraví, světoznámá Lodžie a další. Takhle si to prostě život nastavil, pozváni byli všichni známí.

Zpestřením byla řada vystoupení – od Kanafasky ze ZUŠ až po zpívající studentky Lepařova gymnázia.

Mezi vyjmenovanými trochu vyčnívalo divadlo Exitu se svou koláží z českých muzikálů. Jasně, že občas muzikantsky ujížděli, ujížděli i pohybově, při baletu. Při takovém tom pozadí, kterému se odborně říká křoví. Ale pánové měli dokonce obleky, dámy černé punčošky a všem to slušelo. Třeba vysvětli, že Exit (patří pod Charitu, sídlí v Bunkru) navštěvují zejména ti, kteří se z nějakého důvodu nechytí v žádném kroužku.

Ani v divadelním souboru. Tak si udělali divadlo svoje. Pan režisér Michal Kříž zinscenoval už tuším 6, možná víc muzikálů. Nejdřív herci jen mluvili, písničky byly z playbacku. No a teď zkouší nezpěváci zpívat. Chyby jsou logické. Ale není to úžasné, že se ti mladí takhle chytli? To je přece větší hodnota, než nějaký muzikální kiks.  Bohumír Procházka