Proto byla uzavřena smlouva se správou pražských hřbitovů a miletínští nechali provést rekonstrukci hrobu v částce 9075 korun. Město zároveň obdrželo v rámci projektu Adopce významných hrobů certifikát za záchranu pietního místa.

Básník Erben se v Miletíně narodil 7. listopadu 1811 (zemřel 21. listopadu 1870), byl také českým historikem, právníkem, archivářem, spisovatelem, překladatelem a sběratelem lidových písní a pohádek; je významným představitelem literárního romantismu. Po studiích na gymnáziu v Hradci Králové a v Praze byl zaměstnancem Královské české společnosti nauk a sekretářem Muzea království českého (dnešního Národního muzea). Od roku 1851 působil jako archivář města Prahy a v roce 1864 se stal ředitelem Pomocných úřadů pražských. Během studií se stýkal s Karlem Hynkem Máchou, později se seznámil i s Františkem Palackým.

Erben je známý především jako sběratel lidové poezie. Mezi jeho díla patří Prostonárodní české písně a říkadla, České pohádky, Tulák a řada dalších. Nejvíce však proslul sbírkou kytice z pověstí národních.

V současné době tak má miletínský rodák opět místo svého posledního odpočinku v takovém stavu, v jakém si jej zaslouží.   (mn)