Vzpomínáte si s jakým pořadem jste poprvé vystoupila na Šrámkově Sobotce?
Bylo to vystoupení se středověkými písněmi a texty.

Jaký je váš názor na festival?
Jsem velkým zastánce poezie. Tento festival bychom si určitě měli chránit. V dnešní uspěchané době je to velmi důležité. Pořád se za něčím ženeme, pachtíme, stále někam spěcháme a ta rychlost vede často k povrchnosti. Aby mohlo vzniknout něco jedinečného, k tomu je zapotřebí trpělivost, bláznivá fantazie, dětská radost a taky ohleduplnost a slušnost. A tento festival určitě jedinečný je.

Co se vám vybaví, když se řekne Lyrika dnes?
Básničky jsem měla ráda už jako malá holčička. Poezie a lyrika mě nikdy nezklamala. Přes všechny společenské kotrmelce, které děláme my dospělí, zůstává stejně upřímná a čistá.

Jezdíte do Sobotky ráda?
Některá místa na nás působí lépe než ostatní, umožňují nám lépe se soustředit, více si oddechnout. Od dětství je Sobotka pro mne symbolem klidu a uvolnění. Už jako dítě jsem v zde ráda trávila prázdniny a kreslila obrázky s motivem zámku Humprecht. Cítila jsem se zde zkrátka dobře. Tehdy mě opravdu nenapadlo, že jednou budu v Sobotce účinkovat.

Co plánujete na léto?
Ráda si čtu, poslouchám muziku, jdu si zaplavat, takže asi tak. Anebo budu jen tak chodit s batůžkem po polní cestě. To je neuvěřitelná relaxace.

Na co se vaši fanoušci mohou v nejbližší době těšit?
Divadlo je součástí mého života. Ovšem za předpokladu zdraví. Moje cesta je opravdu různorodá. A často se mnozí diví, v jakých žánrech se to objevuji. Je to barevná mozaika, skládající se z mnoha střípků, které do sebe zapadají. Velmi si vážím například nabídky od Jaroslava Krčka. Titulní dramatické role Ariadny na Naxu, ve slavném barokním melodramatu Jiřího Antonína Bendy. V divadle Semafor kráčím už 46 let po boku zakladatele Jiřího Suchého a připravujeme nové premiéry – hudební komedie, muzikály, jazzové koncerty. Také pravidelně pořádám akce pro děti.