Jedná se o novou nabídku poznání města nejen pro turisty, ale i domácí Jičíňáky. Cipískova stezka se v příští turistické sezóně představí v nové podobě.

Na konci prázdnin vznikla spolupráce mezi Ivou Drahoňovskou, učitelkou z Mateřské školy 17. listopadu, Jičín, a městem Jičín, zastoupeným místostarostou Petrem Hamáčkem a Marií Faruzelovou. Tato spolupráce by měla být přínosem, aby stezka byla vhodná i pro děti předškolního věku.

Procházka
Cipískova stezka je trasa dlouhá cca dva kilometry. V současné době trasa slouží jako pěkná procházka. Od příští turistické sezóny na trase budou děti plnit různé úkoly, odpovídat na různé otázky a pracovat s mapou, těm nejmenším určitě rádi pomohou rodiče. Takto bude trasa pro děti atraktivnější a cestou se naučí i něco nového.

Úkoly pro děti
Stezka s úkoly bude vhodná jak pro děti s rodiči, tak i pro skupiny dětí. Vše začíná a končí na stejném místě – v Informačním centru na Valdštejnově náměstí. Zde si budete moci vyzvednout cestovní listinu s průvodcem a zadanými úkoly. Na konkrétní podobě informačního letáku Cipískovy stezky se pracuje.

V těchto dnech zkouší stezku v novém navrhovaném kabátě děti z Mateřské školy 17. listopadu, Jičín a oslovené rodiny s malými dětmi. Stezku již prošla třída Kašpárků. Nyní se chystají projít stezku děti ze třídy Mráčků. Dětem se líbila trasa i plnění úkolů – byly spokojené. Na konci na ně čekala zasloužená odměna.
⋌Iva Drahoňovská, učitelka MŠ 17. listopadu, Jičín, autorka navrhované podoby Cipískovy stezky