Na propozice klání jsme se zeptali Romana Šimona, předsedy občanského sdružení Podpora talentu a jednatele produkční ČOKCZ s.r.o., jež je mimo jiné pořadatelem projektu Nejúspěšnější sportovec roku.

Šance pro talent startuje na východě Čech už za dva týdny. Komu je určena?
Soutěž Šance pro talent není omezena věkem, bydlištěm ani uměleckým žánrem. Talentovaní umělci se mohou hlásit v každém věku. Omezení se netýká ani samotného vystoupení, mohou se představit zpěváci, tanečníci a to jak jednotlivci, tak skupiny, dále artisté, iluzionisté, sportovní free stylové formace, mažoretky, fitness vystoupení. Hlavní je, aby dokázali oslovit publikum a odbornou porotu.

Kde se mohou adepti hlásit?
Informace najdou na webu www.sanceprotalent.cz, zde jsou jak termíny a místa konání, ale především on–line přihláška, kterou stačí vyplnit a v elektronické podobě odeslat. Poslední možností je pak registrace v den konání akce ve 12 hodin u produkce.

Ve kterých městech na východě Čech se Šance pro talent uskuteční?
Navštíví tu čtyři města, a to 27. 7. Pardubice, 28. 7. Chrudim, 9. 8. Hradec Králové a celý projekt končí 11. 8. ve Svitavách. Věřím, že na pódiích uvidíme a oceníme celou řadu talentovaných umělců.

Jaká odměna ty úspěšné čeká?
Hlavním organizátorem tohoto projektu je Deník a občanské sdružení Podpora talentu o.s. a už samotný název tohoto sdružení napovídá, že jeho hlavní náplní je talenty objevit. Mezi vítěze bude rozdělen honorář v celkové výši 250 000 korun, dostanou nabídku angažmá na hudebních festivalech Votvírák, Vánoční fest apod. V Šanci vystupuje jako hudební host a zároveň porotkyně například zpěvačka Bára Zemanová. Partner soutěže, hudební vydavatelství Česká muzika, rovněž hledá 12 zpěváků či hudebních skupin, pro které natočí na své náklady vlastní desku a bude je podporovat v jejich kariéře.

(red)