Zdroj: Youtube

Praha zažila unikátní a ojedinělý multimediální projekt, který se uskutečnil na Betlémském náměstí .Tento projekt byl generální zkouškou před vlastní předpremiérou a premiérou.

V projektu Betlémská odysea byly k vidění technicky náročné počítačové speciální efekty, oživené historické fresky, které byly umocněny nádhernou hudbou oratoria hudebního skladatele Miroslava Vobořila z Ostroměře, který je znám svými kompozicemi pro řadu multimediálních projektů a filmové-scénické hudby (Milenium v rámci ukončení tisíciletí pro Mons. Karla Otčenáška a Mons.Dominika Duku, pro města Dvůr Králové nad Labem, Kuks, pro Jičín – město pohádky, dále Strahovský klášter v Praze, Hradec Králové, Českou televizi, Novu, balet Živly, Bathory atd.).

Diváci byli projektem Betlémská odysea provedeni historií, která se k tomuto památnému místu váže a přemístili se v čase do doby mistra Jana Husa. Najednou se diváci stali součástí jeho kázání v Betlémské kapli, kritikou prodávání odpustků, jeho konfliktem s tehdejší církví, která jej posléze označila za kacíře a nakonec ho nechala upálit na hranici.

Zdroj: Youtube


Následně se závěr projekce přesouvá až do současnosti, kdy Betlémská kaple slouží ke slavnostním inauguracím a promocím studentů Českého vysokého učení technického v Praze.

Projekt Betlémská odysea byl natáčen Českou televizí a přenášen do živého vysílání ČT24. Generální zkouška tohoto projektu byla velmi úspěšná, předpremiéra je plánována na říjen 2013.