Autobus nás bezpečně dovezl křivolakými uličkami až na Staroměstské náměstí a pak už nás obklopila neopakovatelná atmosféra jednoho z nejkrásnějších evropských adventních trhů. Krásně ozdobený vánoční strom, letos dovezený od nás, z Pecky, stánky ve stylu perníkového městečka, to vše zasazené do historické kulisy Staroměstského náměstí.

A pak už nás čekalo vystoupení na osvětleném pódiu - od nejmladších zpěváčků z Písničky, starších ze sboru Musica až po dospělé zpěváky z Ratibora a Vesny, vše pod taktovkou sbormistryně Olhy Kolodiy a s klavírním doprovodem Luďka Václavů. Sóla si zazpívali Hana Marksová, Olha Kolodiy a Michal Hlaváček.

Potěšilo nás, když jsme v řadách četného publika zahlédli mezi zahraničními turisty i známé tváře pražských Hořičáků. Naše vystoupení se líbilo a nám všem se v té krásné atmosféře moc dobře zpívalo. Připomněli jsme také posluchačům, že jsme přijeli z Hořic, města sladkých trubiček, kamenné krásy a slavných motocyklových závodů a pozvali je k nám, do Podkrkonoší.

Po vystoupení zbyla ještě hodinka, abychom si prošli trh, poslechli další účinkující a odměnili se horkou medovinou nebo jinou pochoutkou. Vraceli jsme se domů s dobrým pocitem a plní krásných zážitků z vánoční Prahy.

Oldřiška Tomíčková