Nyní už se jen bilancuje a hodnotí, proto bychom chtěli poděkovat nejen všem pořadatelům, ale i občanům, kteří pomáhali v úplném počátku rodící se akce. Ať už to bylo sepisování adres rodáků, šití kytiček nebo zadání ušití nového znaku a vlajky obce, posléze odesílání pozvánek, pečení, vaření a úklid po celé obci.

Poděkování také patří paní ředitelce za nádherně vyzdobenou školu, za krásné předvedení místních hasičů, za zajímavou prohlídku závodu AGRO Bystřice a.s., a za zajištění zázemí pro celodenní akci. Samozřejmě velký dík zaslouží všichni sponzoři, zejména Královéhradecký kraj, který tento sjezd finančně podpořil.

Potěšila nás návštěva senátora a prvního náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje Josefa Táborského, který po prohlídce školy mile promluvil spolu se starostkou k občanům a pak v průvodu dorazil do sportovního areálu, kde se odvíjel barvitý program až do nočních hodin. Myslíme si, že zábavu si zde našly všechny věkové kategorie.

K poslechu hrála Táboranka, Fiakr, Maxim Turbulenc, kapela Levou rukou. Skákací hrad byl stále obsazený, sázely se túje v bludišti, malovalo se na obličej, hrál se turnaj v nohejbale, prodávaly se upomínkové předměty a občerstvení vonělo všude. Krásný ohňostroj byl tentokrát naplánován už na 22. hodinu, aby se mohly radovat i děti, které tu s rodiči vydržely ten sváteční maratón.

Ještě jednou moc všem děkujeme a těšíme se na další slavnostní setkání pod modrou oblohou s rodáky i přáteli obce. ⋌(ou)