Nad motivem dlouho přemýšlely s mistrovou Jaroslavou Havlovou, pod jejímž vedením se dílo zrodilo. „Nakonec jsme zvolily něco netradičního. Postavu dospělého lva s lvíčetem v africké přírodě," říká k námětu mistrová. Eliška nad zhotovením exponátu z cukrářské modelové hmoty a čokolády (rozměry 110 x 90 x 45 cm) strávila tři měsíce piplavé práce.

„Protože už nechodím na praxi do dílen, tak jsem většinou pracovala doma. Nejhorší byla modelace lvů. Musela jsem studovat anatomii zvířat, aby podoba byla co nejvěrnější," prozrazuje tajemství úspěchu šikovná cukrářka. Nejnáročnější byla výroba lví hřívy, každý chlup musel mít správný směr i sílu.

„Možná to bude znít neuvěřitelně, ale po dvou vítězstvích na této soutěži jsem nevěřila, že bych letos uspěla. Vyšlo to a byla jsem opravdu mile překvapena," přiznává Eliška poté, co převzala zlatou medaili za nejlepší cukrářský výrobek.

Novopačáci nezůstali u jednoho kovu. Kuchař Jiří Šramar získal bronz za výrobu sushi a stejně cenný kov si přivezla z prestižní soutěže Markéta Kordíková, a to za vyřezávání melounu.

Zvláštní cenu poroty ještě obdržely dva packé dorty.

O soutěži zjistíte více i zde: