Jičínský soubor si tentokrát jako hosty pozval své přátele ze Smíšeného sboru Kvítek Louny. Navazuje tím na třídenní zářijové setkání na festivalu sborového zpěvu v Lounech, kde Jičínští zazpívali na dvou koncertech a nacvičili také společné skladby i s dalšími hudebními tělesy z Chomutova a Rakovníka.

Nyní tedy Lounští přijíždějí do Jičína, aby potěšili nejen domácí posluchače (a kvality sboru prověřené jeho více než čtyřicetiletou tradicí jsou mimořádné), ale také aby prohloubili další pracovní i přátelské vztahy s Foersterem.

Oba sbory zazpívají na Podzimním koncertu jednak samostatně - pod vedením svých sbormistryň Boženy Maxiánové a Lenky Petržilkové a za klavírního doprovodu Pavla Krčmárika a Dominika Zahradníka - ale taktéž společně v novince Jazz exultate a energické písni Cantar. Zdá se totiž, že jak sbormistryně, tak i členové obou sborů mají podobné umělecké zaměření a cítění. Snad se tedy radost ze setkání s přáteli i radost z hudby samotné přenese v podzimním čase i na přítomné posluchače, kteří jsou tímto srdečně zváni.

Koncert začíná v 19 hodin.

Víc než kino. Nový multifunkčí prostor.
Lomnické kino slavilo premiéru