Toho veřejnost zná především coby kreslíře legendárního Dikobrazu, Mladého světa či časopisu Krkonoše – Jizerské hory.

Slavnostní zahájení výstavy nazvané Pavel Matuška Usmívání – kresba, malba, řezba se uskuteční za účasti autora v neděli 13. dubna od 10 hodin ve výstavní síni muzea.
Výstavu si je možné prohlédnout až do 4. května.

Pavel Matuška, který je členem Unie výtvarných umělců ČR, svůj kreslený humor publikoval od roku 1980 v domácích novinách a časopisech. Ilustroval několik knížek a jeho kresby po léta otiskoval švýcarský humoristický časopis Nebelspalter.

Obraz Pavla Matušky.Jeho práce jsou zastoupeny ve sbírkách pořadatelů mnoha mezinárodních soutěží a festivalů kresleného humoru, na kterých také získal řadu ocenění. Četná ocenění obdržel i na domácích soutěžích a přehlídkách (Stadion Praha, Humorest Hradec Králové, Bienále Písek).

V roce 1990 vydal vlastní knížku kresleného humoru Žiju, povolení mám, v roce 2006 velkou monografii Usmívání – kresba / malba / řezba.

Uspořádal více než padesát samostatných výstav výtvarného humoru a zúčastnil se stejného počtu výstav skupinových. V současné době se vedle reklamní grafiky stále více věnuje volné tvorbě – malbě a řezbě. Jeho zálibou je cestování, turistika a fotografování. Uskutečnil mnoho poznávacích cest po celém světě.   Jan Drahoňovský