Výtěžek z akce – 200 tisíc korun poputuje jako splátka Královéhradeckému kraji, od kterého sdružení areál zakoupilo. V budoucnu zde vznikne centrum pro zdravotně postižené, seniory a všechny, kdo budou potřebovat pomoc v oblasti sociálních služeb.

Pořadatelé měli sice naplánováno krásné a slunné počasí, což tak úplně nevyšlo, přesto déšť nezabránil tomu, aby se na dvou pódiích představilo 16 kapel, například reggae seskupení Švihadlo, punkrockové legendy Znouzecnost a NVÚ, originální a nezkrotný Gang ala Basta nebo Jablkoň, který měl velký úspěch. Zájem byl o promítání filmů v suterénu kláštera, výstavu fotografií a prací z dílny o.s Život bez bariér, které tu navíc mělo i svůj stánek. A několik zajímavostí: k dostání zde byly výrobky Fair Trade (spravedlivý obchod) – zboží z Afriky, Asie a Latinské Ameriky, které distribuuje společnost pro Fair Trade, usilující o šíření myšlenky a praxe spravedlivého obchodu s drobnými výrobci z nejchudších světových regionů.

Paní Galina, která žije osm let v Česku, pekla kalmycké slané pečivo, ochutnali jsme čeburek. Sama se angažuje ve společenství Berkat, které se snaží pomoci lidem v tísní. Jak nám vysvětlila jeho spoluzakladatelka Jana Hradílková, Berkat vznikl jako reakce na druhou válku v Čečensku. „Prvním programem byla pomoc lidem v ruinách. Na tomto principu pak vznikly všechny projekty. Postupně se na nás začali obracet uprchlíci, kteří se tu ocitli, zrodilo se také komunitní centrum pro migranty, uprchlíky, cizince – InBáze.“ I Berkat tu měl svůj stánek, který navštívila známá novinářka Petra Procházková. Festival ji nadchl.

Točily se tři druhy piva, v Kafírně se podávala vynikající káva, zajištěno bylo i občerstvení. Slečna Inka z Nové Paky hodnotila festival pozitivně. Místní Rostislav Roušal uvedl, že zorganizovat takovou akce bylo velice náročné, program byl podle něho určen spíše mladší generaci.