A právě jako fotografka se představí společně se svou sestřenicí Helenou Štefanovou ve výstavní chodbě jičínského muzea. Vernisáž výstavy proběhne v pátek od 16.30 ve výstavní chodbě za účasti obou autorek. Zpěvem potěší Eva Pilarová.

Trojnásobná držitelka Českého slavíka se začala věnovat fotografování v roce 2004. Skrze hledáček objektivu zachycuje svůj pohled na svět. Sama Eva Pilarová říká, že si neváhá lehnout na zem v nových šatech, aby vyfotila například newyorské mrakodrapy v celé kráse. Tak ji její koníček fascinuje. Na fotografiích Evy Pilarové jsou zachyceny jak její cesty po světě, tak i zájem o architekturu a přírodní motivy.

„Ráda fotografuji západy slunce, krajinu, města a jejich zákoutí, zkrátka všechno, co neuteče. Neuteklo mi ani mnoho významných osobností, které se nebály ode mne nechat zvěčnit. V mé soukromé galerii jsou portréty našich i zahraničních zpěváků, herců, režisérů, sportovců i politiků," říká zpěvačka, která fotografie upravuje a dotváří v počítači.

Ve výstavní chodbě jičínského muzea pomyslně spojila síly se svou sestřenicí Helenou Štefanovou. I ona je zkušená fotografka, o čemž svědčí i několik ocenění v oboru amatérské fotografie. Propojením a kombinací osobitých stylů obou autorek tak vzniká jednotná podoba celé výstavy.   Martina Pajerová