„Akce Česko zpívá koledy, musím přiznat, mě zprvu přivedla trochu do rozpaků. Nevzpomínám si, že bych v minulých letech podlehla adventnímu času tak, jako letos. Způsob, jak navodit vánoční atmosféru, je touto cestou zcela originální a pro mnohé z nás i bezprostřední. Tak jsem se odhodlala, ve víře přenést tuto náladu i na ostatní, hlavně na děti, přihlásit naši vesnici do akce. Termín a čas, tedy středa, se nám sešel s pravidelným cvičením předškoláků a malých volejbalistů.

Nakonec se v tělocvičně sešlo dohromady 25 zpěváků. Dětí byla většina, ale své zástupce měla i střední a starší generace. Dokonce se zúčastnil i jeden místní kocourek. Pokud by vše ještě doplnily obrázky pana Lady, tak jediné, co by nebylo vánoční, byla barva kocourkova kožíšku. Vyladit rádio v tělocvičně bylo sice trochu náročné, ale koledy z úst našich zpěváků byly na stejné vlně. Náš improvizovaný pěvecký sbor si zaslouží velkou jedničku. Myslím, že je důležité, aby se lidé, hlavně v dnešní době, scházeli na takovýchto akcích.

Snad se podařilo navodit tu krásnou atmosféru Vánoc v ostatních srdíčkách. Minimálně tak jako mně, když píšu tyto řádky a znovu si pouštím koledy, které jsme zpívali ve středu v podvečer. PS: Musím se je pořádně naučit, abych příště dětem nedělala ostudu. Děkuji za celou Dřevěnici," napsala Lenka Chrtková a dodala ještě doušku . „Děkuji moc za pomoc při organizování celé akce, protože bez takových nadšenců jako jste vy, by ztratily Vánoce své kouzlo."