My si dnes zazpíváme již popáté v rámci projektu Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem, jehož cílem je spojit co nejvíce lidí písničkou.

Na více jak šedesáti místech našeho kraje si lidé v 18 hodin zapějí společně s Českým rozhlasem tyto koledy:
1. Nesem vám noviny
2. Narodil se Kristus Pán
3. Půjdem spolu do Betléma
4. Jak jsi krásné neviňátko
5. Pásli ovce Valaši
6. Vánoce, Vánoce přicházejí.

Vloni si na 570 místech v Česku a deseti lokalitách v zahraničí přišlo v rámci této unikátní akce zazpívat ve středu 10. prosince v podvečer podle odhadů přes 70 tisíc lidí. Na náměstích a návsích, v kostelech, před školami či obchodními centry se přesně v 18 hodin rozeznělo pět známých koled Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel a Pásli ovce Valaši. Zpívání uzavřely stejně populární Vánoce, Vánoce přicházejí.

Kde nás najdete
V Nové Pace před Střední školou gastronomie a služeb, kde právě ve středu začínají tradiční Vánoční trhy, rozbalíme hlavní stan už v 17.45. Lidové písně a písně sváteční nám tu zanotují děti ze Základní školy Brána. V 18 hodin se všichni přidáme ke společnému zpívání koled a vyvrcholením našeho setkání bude vystoupení dětí ze Základní umělecké školy v Nové Pace. Jako vždy nám škola zajistí občerstvení pro malé i velké.

Koledami se dnes rozezní Valdštejnovo náměstí v Jičíně, zpíváme tu v centru Adventního městečka se sborem Smetana.
V Libošovicích se sejdeme před obecním úřadem, v Sobotce budeme zpívat společně s dětmi na náměstí Míru.
Své hlasy k nám připojí i senioři v Butovsi, sraz si dali tak jako vloni v restauraci Butovanka.

Posílí nás i volejbalová Dřevěnice, tady si koledy zanotuje dřevěnický potěr v bývalé základní škole. Nováčkem na notové dráze jsou Volanice. Tady mají sraz u vánočního stromečku, podávat se bude teplý čaj a medovina. Tak už víte, kde nás najdete, tak nás přijďte povzbudit.