Festiválek sice nese stále ve svém názvu Country, ale objevují se zde i formace z nejrůznějších hudebních oblastí od folku, přes bluegrass a písničkáře až po mírně rockové kapely. ,,Zachovává si však bezvadnou přátelskou atmosféru, umocněnou nádherným prostředím zámeckého parku.

Výhodou parku je také to, že je tady možné přespat ve vlastním stanu do rána a nechat v sobě doznít všechny hudební zážitky. Hlediště je částečně zastřešené, a tak může program proběhnout i za zhoršeného počasí,“ přibližuje setkání hlavní organizátor akce Ladislav Stuchlík.

Letos tomu bude deset let, kdy začala spolupráce s Mirkem Ošancem, výborným muzikantem a moderátorem (Zahrada, Folková růže). Mirek Ošanec uvádí spolu s Pavlem Havlíkem v Českém rozhlase sever dlouhá léta pořad Zvukový portýr, zaměřený na folkovou a příbuznou hudbu.

Před třemi léty zahájil pro tento rozhlasový pořad ve spolupráci s Městským kulturním střediskem v Lázních Bělohradě natáčení Zvukového portýra, do kterého si zve vždy dvě kapely nebo písničkáře. Pořad se tak stal samovolně výběrovým kolem pro letní countryfestival. To nejlepší z výběru se v Bělohradě objeví i v sobotu.

Koho můžete v sobotu od 14 hodin v zámeckém parku poslouchat?

Neřež je česká folková skupina. Vznikla kolem Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského (oba známí z kapely Nerez) koncem roku 1997 jako pokračování Kapely, která od vydání Divného století (1996) doprovázela na koncertech Jaromíra Nohavicu (viz deska Jaromír Nohavica & Kapela: Koncert, 1998). Po vydání alba Ještě jednou se ale tato sestava rozpadla a dnes zakladatelské duo doplňují baskytarista Filip Benešovský, opět David Uher a od roku 2005 také písničkář Raven.

Věra Martinová, rozená Věra Šolínová (* 2. února 1960, Opočno) je česká zpěvačka a kytaristka. Jedná se o ženu, jež je některými hudebními odborníky občas označována jako nejlepší zpěvačka v oblasti country music v České republice a je titulována lichotivým přízviskem první dáma country music.
Vznik muzikantského sdružení Stráníci a Míra Ošanec, zabývajícího se především tvorbou tria Peter, Paul and Mary a příbuzných folkových veličin, se datuje na zimní přechod roku 2002 - 2003, kdy Mirkova kapela P.O.L. ohlásila prozatímní, zimní spánek. Pokud by vás zajímalo něco více o tomto sdružení Stráníci a Míra Ošanec, stačí, když použijete Návštěvní knihu na webu www.stranici.cz.

Petr Rímský (* 29. prosince 1955, Kolín) je komediant, český písničkář a kytarista s jedinečným hráčským projevem, v němž se kromě folku mísí zejména prvky šansonu, jazzu a blues. Zároveň je také hudebním teoretikem, kytarovým pedagogem, autorem hudebně-naučných publikací a producentem.

Pražská skupina GrassRoad je složena z muzikantů, kteří mají zkušenosti už z angažmá v různých kapelách v minulosti - Nic Moc, Forum Praha, Náplava, Terrible Grass, Sunny Girls, Modrolit, Perníková Chaloupka a další…

Trampské duo Sekvoj založili v září 1981 kytaristé a zpěváci Oldřich Dolejš a Pavel Hurt. Krátce nato přibrali chlapci zpěvačku. Tím byla započata historie kapely Sekvoj, na začátku šťastně nadepsaná vítězstvím v celoroční hudební soutěži Písně dlouhejch cest.

Náhlá změna je v současnosti kapela dvou mužů a jedné dámy - chcete-li trio, náhlými změnami prošlé a náhlé změny očekávající. Všichni dohromady pak hrají melodickou muziku na všech frontách folkových i jiných pódií.

Handl (Jablonec n. N.) Skupina složená z bývalých členů skupin Handl, Modrotisk a FreeGrass. V květnu se kapela pustila do natáčení svého prvního alba, které by mohlo být dokončeno již letos na Vánoce.

Trosky. Přesné začátky kapely dnes už nikdo ze současných členů nepamatuje, jisté však je, že vznikla jako volné sdružení trampujících muzikantů. V současné době hrají ve složení: Ivan Tůma - foukací harmoniky, zpěv, kapelník; Šárka Tůmová - housle, zpěv; Ivana Tůmová - zpěv; Jirka Exner - basová kytara; Mirek Fišera - kytara, zpěv; Pavel Šmíd - klávesy; Zdeněk Zuna - bicí; a jsme rádi, když s námi jezdí náš dvorní mistr zvuku, Jirka Horáček.