„Původně jsme chtěli jízdu uspořádat už během ledna, dokonce nám Mirek Fejt z dolnokalenského Sokola upravil svah skútrem, ale pak přišla obleva a akci jsme museli posunout," ohlíží se za přípravami letošního ročníku Ladislav Jiřička, starosta obce a velitel místních hasičů. „Umačkaný svah ale dokonce odolal oblevě a vytvořil výborný podklad pro náš recesistický podnik."

Na start závodu se postavilo jedenáct dětských posádek a pět dospěláckých. Děti většinou absolvovaly trať na plastových bobech, ale diváky zaujaly třeba škopek hroznového vína nebo postel, i když ta skončila mimo trať.

V kategorii dospělých se otevřel prostor pro invenci. „Největší atrakcí byl kuka vůz 1. Soukromé popelářské Horní Kalná. Pozornost ale budil třeba i zmrzlinář nebo sáňovlak Markvatice pro Tibet," komentoval nedělní odpoledne Jiřička.

Riskantní jízdou pak loňské vítězství obhájil v kategorii dospělých Pavel Bjelka jako Miminko v kočárku. V dětské kategorii zvítězil v nejrychlejším čase Matyáš Grof. „Chceme poděkovat všem, kdo si přišli zasoutěžit a užít krásné zimní odpoledne na čerstvém vzduchu. Velký dík také Sokolu Dolní Kalná za přípravu tratě," uzavřel ohlédnutí za akcí čistecký velitel.

Hasiči v Čisté si tak pomyslně odškrtli další akci v kalendáři. Další velkou akcí, kde se užije hodně smíchu a legrace, bude soutěžní klání Čistých v rámci programu sjezdu rodáků v závěru června letošního roku. Ale do té doby čeká hasiče v Čisté ještě hodně jiných aktivit.