Ve 13 hodin vyplula na hladinu plavidla. Vidět jsme mohli šneka, čerta na dovolené, dračice od Ondráčků, ovčí farmu, plavidlo první a poslední pomoci, nebožku od Tydýta a Tydýta jen na suchu, protože si doma zapomněl plavidlo. Bylo mu to však prominuto, neb svojí přítomností náramně bavil diváky.

Během odpoledne proběhlo hned několik soutěží. V té první mohli diváci svým hlasem rozhodnout o nejkrásnějším plavidle. Hlasovalo 103 diváků a na prvním místě se umístila ovčí farma následovaná čertem a šnekem. K překvapení všech soutěž na rychlost vyhrál šnek – on to byl totiž turbošnek, až za ním dojela první pomoc a nebožka od Tydýta se umístila na krásném třetím místě. Po vyhlášení výsledků se pokračovalo v soutěžích na suchu, kterého se mohli zúčastnit i diváci bez plavidel. Byla připravena štafeta pro dvojice. Na trase na ně postupně čekalo splnění pěti úkolů a to vše na čas. Soutěžili děti, muži i ženy. Některým však ani nešlo o čas, ale o to, aby pobavili sebe i publikum a to se doufám podařilo.

Soutěže
Po štafetě následovala soutěž na lávce. Přenést na pingpongové pálce kelímek s vodou bylo jednoduché i pro malé děti, žádné z nich se nevykoupalo. Dospělým to přišlo náramně jednoduché – no a my jsme právě pro ně měli v rukávu těžší variantu, a to jízdu na kortouči po lávce. Rázem odvážlivců ubylo, ale díky pár statečným jsme se mohli bavit dál. Mnozí z nich se nedobrovolně vykoupali.

Fandění
Povzbuzováni a hecováni publikem se snažili co nejvíce zaujmout, no a hlavně se dostat na druhou stranu lávky. Nakonec se to všem podařilo. Odměnu si zasloužili všichni, kteří se této soutěže zúčastnili. Díky příkladné péči posádky z první pomoci, která rozdávala medicinu, jsme všichni chodovickou neckyádu přežili ve zdraví.

Počasí letošnímu ročníku neckyády opravdu přálo. Výkony soutěžících ve vodě i na suchu doprovázela živá hudba, a když zrovna nehrála, ozýval se z „pláže" u vodníka dětský smích a křik – to si děti užívaly vodních radovánek. Rodiče je pak často z vody nemohli vylákat ani slibem, že půjdou k vagonu na průlezky. Projížďky na kanoích, které zapůjčila loděnice Ostroměř, se dětem i dospělým moc líbily.

Takže nakonec brázdit hladinu rybníku mohli i ti, kteří si plavidlo nevyrobili. A to už je tečka za letošním ročníkem chodovické neckyády. Tak zase za rok. ⋌Zlata Brádlová