Jen na východě Čech se zpívalo na bezmála padesáti místech. V celém Česku to pak bylo na více než 500 místech. Přidali se ale i Češi pod řeckou Akropolí či v centru Říma. Drtivou většinu účastníků tvořili amatéři někde je však podpořili i známí zpěváci. V Hradci Králové to byl Jakub Smolík a Český chlapecký sbor, v Kostelci nad Orlicí operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová a v Nové Pace sólista Národního divadla Aleš Hendrych.

Klíčovým partnerem akce byl Český rozhlas Hradec Králové, který z koncertů v krajském městě odvysílal přímý přenos a z dalších míst zařadil do vysílání reportážní vstupy.

Čtyři sta devadesát pět nadšenců se připojilo v našem regionu na Jičínsku k projektu Česko zpívá koledy. Je to rekordní počet a všem zúčastněným děkujeme. Pět koled, které stmelily téměř pět se lidí, to už je slovo do pranice. ¨

Na Jičínsku si s Deníky, celým Českem a Českým rozhlasem zazpívali v Nové Pace, Jičíně, na Veliši, v Libošovicích, Dřevěnici a Butovsi. Zpívali jsme na nádvoří zámku, před školou, na návsích, v tělocvičně a u kostela. V Nové Pace nás podpořil soubor Daráček a člen opery Národního divadla Aleš Hendrych. „Bylo to úžasné, projekt se mi moc líbí," pochvaloval si uznávaný umělec.