Jak jsme se báli a opakovali si básničky, krčili se tatínkovi na koleně a ztráceli odvahu i hlas. Mikulášův čas opět nadešel, potkat se s ním můžete na mnohých místech okresu:

Sobotka – Mikulášská nadílka pro děti se chystá na pátek 5. prosince od 17.30 hodin v místní sokolovně.

Jičín – V předvečer svátku svatého Mikuláše vás zveme do Mateřského centra Kapička na tvůrčí a hudební dílnu i tradiční nadílku pro děti. Pátek 5. prosince, začátek v 16 h.

Nová Paka – V pátek 5. prosince se sejdeme v 16.30 h. před SŠGS a při kulturním programu pro děti budeme společně čekat na příchod Mikuláše s jeho družinou v 17.00 hod.

Hořice – Dům dětí a mládeže pořádá pro všechny děti Mikulášskou nadílku, která proběhne tento pátek 5. prosince od 16.30 do 18 hod. na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Mlázovice – Městečko Mlázovice vás zve na rozsvícení vánočního stromu městečka, které se koná v sobotu 6. prosince od 17 h. na náměstí.

Konecchlumí – Rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v sobotu 6. prosince u kostela sv. Petra a Pavla v rámci bohatého programu, který začne v 16.30 hodin požehnáním nově opraveným schodům a hřbitovní zdi. Samotné rozsvícení bude na řadě v 17 hodin a po něm bude následovat tradiční nadílka pro děti. Vše zakončí od 18 hod. adventní koncert v kostele.

Stav – Sraz všech je v sobotu 6. prosince v 18 hodin u zvoničky, kde bude letos poprvé rozsvícen vánoční strom, společně si zazpíváme a obdarujeme malé děti.

Dřevěnice – Rozsvěcení vánočního stromu se zpíváním se uskuteční v sobotu 6. prosince od 18 hodin u Památníku padlých v I. světové válce. Hrát a zpívat bude Řehečské kvarteto, děti dostanou drobné dárečky, cca na 18.45 hodin je naplánován ohňostroj a v klubovně na hřišti bude připraveno pohoštění.

Střevač – Rádi bychom vás vytrhli z tohoto předvánočního shonu a spěchu a pozvali vás v sobotu 6. prosince od 13 h. na vánoční odpoledne. Těšit se můžete na vánoční trhy, poslechnete si koledy. A s podvečerem přijede koňské spřežení s váženou delegací – Mikulášem, andělem a čerty.

Kopidlno – Pro malé i velké děti je na sobotu v Kulturním a vzdělávacím centru připraveno loutkové představení s názvem Tajemství pohádkové knížky. Uskuteční se v sobotu 6. prosince od 15 hodin.

Újezd pod Troskami – Obecní úřad ve spolupráci s SDH vás zve v sobotu 6. prosince před budovu obecního úřadu. V 17 h. je zde připraven program spojený s rozsvícením vánočního stromu. Zazpívají místní děti, Olga Stará, Lenka Ulvrová. Na prodejní výstavě budou ke koupi adventní věnce, svícny, keramika, obrázky i skleněné figurky.

Libošovice – Mikulášská nadílka se uskuteční v sobotu 6. prosince od 14 hodin v Hotelu Český ráj.

Bukvice – Na 7. prosince se chystá od 17 h. Mikulášská nadílka v zasedací místnosti městského úřadu.