O cirkusu, zvířatech, ukázkových kouscích nejen na lanech a tyčích,… a tak bychom mohli pokračovat s vyjmenováním klíčových pojmů k letošnímu ročníku festivalu. Jak je již naší tradicí, i letos vyhlašujeme výtvarnou soutěž pro všechny věkové kategorie. Zapojit se mohou kolektivy škol, ale i jednotlivci z řad široké veřejnosti. Mohou být použity různé techniky tvorby. Jelikož jsme si jisti, že mnozí kreativní jedinci mají nespočet nápadů, výsledná práce může mít libovolný formát.

Vaše výtvarné práce nám můžete zasílat do 10. července na adresu: Nadační fond Jičín – město pohádky, Denisova 400, 506 01 Jičín s označením "soutěž". Je nezbytně nutné, aby výtvarníci na zadní stranu svého díla připsali jméno a příjmení autora, rok narození, telefonní číslo, adresu bydliště či školy, třídu a e-mailovou adresu (domů či do školy).

Autorky a autoři nejzajímavějších prací budou pozváni k slavnostnímu vyhodnocení a převzetí cen v rámci programu festivalu Jičín – město pohádky v sobotu 10. září na hlavní pódium na Valdštejnově náměstí. Tyto práce budou také zveřejněny na www.pohadka.cz a v průběhu festivalu vystaveny v obřadní síni jičínského zámku. Těšíme se na Vaše výtvarné návrhy! Podrobné propozice k soutěži najdete na www.pohadka.cz.    (jj)