Čtrnáct finalistek "Rybářek" ve věku 13 - 15 let se představilo v úvodní choreografii Kristýny Sklenářové v tématu H2O společně s moderátorem Davidem Gránským, který předvedl, že je všestranně nadaný. Dívky soutěžily ve čtyřech disciplínách, rozhovor, dance show zn. Affliction, volná disciplína a módní přehlídka zn. Tezenis.

Všechny diváky a porotu nejvíce zaujala módní přehlídka, kdy ve společné choreografii zazpíval Miro Šmajda a udělal velkou rockovou show. Na závěrečný nástup byly finalistky doprovázeny zpěvem Davida Krause, a nejedno oko nezůstalo suché.

Na finále také vystoupila Genny Ciatti s Tomášem Löblem, Eva Burešová s Martinem Písaříkem. Vlastimil Harapes na závěr zazpíval všem finalistkám.

,,Každoročně podporujeme Nadační fond Krtek, dětskou onkologii v Brně. I letos jsme se rozhodly podpořit a darovat výtěžek ze vstupného na domácí péči," prozradily organizátorky soutěže. Od diváků v sále a ze vstupného se vybralo 63.241 Kč. Pozvání přijala také rodina, kterou postihla nemilá situace, a to onemocnění čtrnáctiletého Matěje aplastickou anémií. Předány jim byly dárky a splněno přání, formou setkání se známými osobnostmi.

Jakub Vágner se nemohl na finále dostavit, proto zaslal hezkou zdravici pro Matěje. ,,Letošní příběh jsme představili očima sestry Mileny, která již potřetí darovala svému bráškovi kostní dřeň," uvedly organizátorky soutěže.

Finále přišly také podpořit moderátorka Lenka Vacvalová a zpěvačka Kate Matl.

Dívkou roku 2016 se stala patnáctiletá Gabriela Gášpárová z Velké Bíteše, která se pyšní korunku Esence z dílny firmy Šenýr Bijoux. Dále také získala i titul Dívka roku Internet 2016. Porotu zaujala svým charismatem, šikovností a samozřejmě krásou. Gabriela se ve svém volném čase věnuje modelingu a freestyle tancování. Druhou příčku obsadila Nicole Barnová z Ostravy(15 let) a třetí Adéla Siročáková z Ostravy (15 let)

Nejsympatičtější dívkou se stala patnáctiletá Kristine Faberová z Prahy, která nejvíce zaujala ve své volné disciplíně, kdy předvedla Thai-box.

Další ocenění:

Dívka roku Affliction 2016, Dívka roku Trenýrkárna.cz 2016 a Dívka roku Talent 2016 - Natálie Kočařová (14 let) z Prostějova

Korunky pro vítězky zajistila firma Šenýr Bijoux.

„ŠENÝR je hrdým partnerem soutěže Dívka roku už několik let. Soutěž mi přijde smysluplná. Přiznávám však, že i letošní příběh rodiny s nemocným Matějem byl pro mne emočně velmi silný. Soutěžící dívky i diváci v sále si mohli plně uvědomit hodnoty života každého z nás. Korunky jsme vyrobili tematicky přesně pro toto finále a věnovali pro dobrou věc," uvedla Olga Kopalová, majitelka firmy, která také zasedla ve finálové porotě.

Poděkování patří všem, kteří přišli tuto charitativní akci podpořit.    za Spolek Dívka Kristýna Sklenářová, info@divkaroku.cz

Do fotogalerie je připojeno také profesionální video Pavla Podobského.