Ostřílení koledníci 
i pěvečtí nováčci

Lidé v Jičíně, Nové Pace, Dřevěnici, Libošovicích, Butovsi a premiérově také ve Volanicích a Sobotce, na chvíli zastavili předvánoční nákupní běsnění a spolu s Deníkem zapěli vánoční písně v rámci pátého ročníku akce Česko zpívá koledy s Deníkem. Předsváteční pohodu nezkalila ani skutečnost, že zatímco při loňské akci se při začátečních tónech začaly na lidi snášet první sněhové vločky, tak letos se hlasy koledníků tříštily o neustávající mrholení.

V Jičíně nadšené zpěvačky a zpěváky naladil smíšený sbor Smetana, který úderem osmnácté hodiny přenechal pódium v podobě Adventního městečka asi 300 koledníkům.

Kouzelná společnost malých i velkých

Byla mezi nimi i partička, která se do Jičína vypravila z Nové Paky. „Chtěli jsme se podívat na zdejší opěvovanou výzdobu a taky jsme si přijeli zazpívat koledy. Tahle akce je opravdu vydařená a společnost tolika lidí je kouzelná. Je krásné tu vidět malé i velké, jak společně zpívají," řekla Deníku Bohuše Prchlíková s dovětkem, že koledy by měl znát každý.

V Nové Pace, kde se hlavní kolední stan rozvinul již čtvrt hodiny před prvními tóny Nesem vám noviny, vánoční atmosféru navodil pěvecký sbor ze Základní školy Brána. Malí zpěváčci si za své vystoupení vysloužili odměnu v podobě cukroví a teplého čaje. Vrcholem novopackého večera pak bylo vystoupení dětí z místní základní umělecké školy. A kdo si myslel, že posledním zápisem v deníkovském zpěvníku vše skončí, mýlil by se. Pačtí chtěli zpívat dál a se svařákem v ruce si zanotovali ještě několik písní.

POKRAČOVÁNÍ ZÍTRA..