Lomnice nad Popelkou – Na úterý 11. listopadu se chystají v zámeckém sklepení Svatomartinské slavnosti.

Zámecká trilogie o víně začne v 19 hodin. Na tuto akci je vyprodáno. Další akce, tentokrát o růžových vínech, se chystá na úterý 9. prosince.

Nová Paka – Příjezd sv. Martina očekávají v úterý také v Nové Pace. Na akci nejen pro děti, ale i rodiče se v 16.00 hodin se vydáme od knihovny do Jírových sadů, kde budou pro děti připraveny soutěže studentek SOŠPg. V 17.00 hodin se přesuneme na Dukelské náměstí, kam přijede sv. Martin, kde bude i malé občerstvení.
Pořádá: MKS, městská knihovna a střední odborná škola pedagogická.

Nová Paka – Muzeum pořádá ve spolupráci s dalšími organizacemi v Kavárně Gernatův dům (Záhorského 166, Nová Paka) na podzim několik akcí, mimo jiné i ochutnávku vín.
12.11. Řízená degustace svatomartinských vín (nutná rezervace), 16.00 hodin
19. 11. Pro velký zájem bude ještě jedna řízená degustace svatomartinských vín pod vedením Petra Kozáka od 16 hodin. Na akci je nutná rezervace, vstupné 50 Kč za osobu je splatné při zajednání místa u obsluhy roubenky.

Jičín – Svatomartinské setkání se uskuteční v neděli 16. listopadu v 15 hodin v Mateřském centru Kapička (budova KB, vchod zezadu), ve spolupráci s Apollonia o.p.s.
Přijďte si připomenout legendu o sv. Martinovi, přijede snad na bílém koni? Vyrobíme si lucerničky a společně se pak vydáme na průvod se sv. Martinem, jakmile se setmí. Cestou nás čekají úkoly a také legenda vztahující se k tomuto svátku. Nebude chybět ani občerstvení – martinské rohlíčky. Všichni jste vítáni a očekáváni! Info : Soňa 777 095 997. Vstupné: nečlenové 70 Kč, členové 50 Kč.