Tradiční akce, kterou spolupořádají město Jičín, KZMJ a K- klub, začne od 13.30 v prostorách posledně jmenovaného, tedy Káčka, adventní dílnou s výrobou vánočních dekorací.

V 15.30 se před Městským informačním centrem bude soutěžit o nejhezčí vlastnoručně vyrobený lampion.

V 16 hodin odpoledne zde vystoupí žáci i učitelé jičínské Základní umělecké školy a kapela Projekt Návštěva. Biograf Český ráj bude od 17 hodin promítat česky dabovaný rodinný film Šmoulové 3D.

Sobota je od 9 do 14 hodin vyhrazena pro Valdštejnské vánoční trhy na Žižkově náměstí. Můžete zde zhlédnout a také zakoupit tradiční řemeslné výrobky. Nebudou chybět ani voňavé lahůdky dobové kuchyně. Po celý den bude osobně přítomen vévoda Albrecht z Valdštejna, který v půl jedenácté dopoledne a ve 13.30 odmění dukátem děti, které přinesou ručně vyrobenou ozdobu na stromeček. Sobotní program doplní v 10 hodin děti z 1. MŠ Jičín a také další doprovodná vystoupení.

Nebyl by to správný začátek Adventu, kdyby chyběly vyhledávané a oblíbené Vánoce na bráně, které na sobotu a neděli od 9 do 18 hodin připravila v prostorách Valdické brány agentura Nahoru Dolů.

„Pestrý kulturní víkend na přelomu listopadu a prosince odstartuje více než tři desítky akcí, které pro předvánoční čas připravily jičínské spolky, soubory, sdružení a instituce. Jejich konkrétní soupis, který pod názvem Jičínský advent vytvořily pracovnice jičínského infocentra, je k dispozici v MIC, biografu, Masarykově divadle, v knihovně i na mnoha dalších místech našeho města," upozorňuje ředitel Kulturních zařízení města Jičína Pavel Nožička.   (KZMJ)