Protože se blíží Mistrovství světa v ledním hokeji 2015, ptáme se, zda domácí tým dosáhne na zlato. Co si tipnete?

Bohdan Čančík, správce Sboru Jednoty bratrské v Nové Pace
Tak já si tipuji, že by naši mohli získat zlato. Hraje se doma, tak budou více motivováni k zápasu.

Jaroslava Komárková, ředitelka ZUŠ J. B. Foerstera v Jičíně
Hokej mám ze všech sportů nejradši pro jeho akčnost a jsem velkým fandou našeho českého týmu při každém mistrovství světa. Samozřejmě, že bych všem reprezentantům přála 1. místo, nebo aby stáli na té pomyslné bedně, ale obávám se, že se to nepodaří.

Aleš Hlawatschke, starosta Konecchlumí
Tím, že je hokejové MS každoroční záležitost, začínám se v jednotlivých úspěších i neúspěších národního týmu ztrácet a stále obtížněji se startuji do toho mnohdy nuceného hokejového nadšení … S domácím týmem to vidím následovně: Vzhledem k tomu, že v reprezentačním kádru není žádný hráč HC Konecchlumí, tak to na finále nevypadá… Český tým v utkání o bronz uspěje 4:3, vítěznou branku vstřelí Jágr a její platnost potvrdí až videorozhodčí.

Šárka Šandová, ředitelka Hořického gymnázia
Špičkové hokejové týmy jsou hodně vyrovnané a my mezi tu špičku patříme, takže na zlato dosáhnout můžeme. Dříve jsem mistrovství světa v hokeji nebo zápasy na olympiádě hodně prožívala. Přinesla jsem si to z dětství, kdy se u nás doma zavírala okna, aby na ulici nebyl slyšet náš řev. Celá rodina se scházela u jedné televize, fandilo se společně a hodně hlasitě. Nejdramatičtější to vždycky bývalo při zápasech s někdejším Sovětským svazem, babička se pokaždé bála, že „ letos nás už určitě zavřou". Z té doby jsem si taky odnesla dojem, že nám rozhodčí zaručeně škodí. Přiznám se, že mě to drží dodneška.⋌