Jičín – Nová Paka 3:4 po sn.

Fakta – Branky a nahrávky: 15:53 Pletka (Kollman), 22:47 Hladík (Němec), 26:59 Pletka (Borovec, Sedmík) – 33:45 Pulec (Jebavý), 36:06 Richter (Jebavý), 43:26 Pour (Hric, Šuvara), 65:00 Kadeřábek SN. Rozhodčí: Veinfurter – Bednář, Runštuk. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 376. Po třetinách: 1:0, 2:2, 0:1 – 0:0, 0:1. HC Jičín: Beneš (Pivrnec) – Najman, Zörkler, Mikolášek, Štěpán, Kejmar, Brzák, Houser, Nový, Pletka, Průšek, Hladík, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec. BK Nová Paka: Bouška (Škop) – Pulec, Řeháček, Pour, Ersepka, Jebavý, Spal, Kulhánek, Zvolenský, Adolf, Hloušek, Rychlovský, Kadeřábek, Kloutvor, Hric, Richter, Barbora, Šuvara.

Druhé derby utkání letošní sezony krajské ligy bylo k vidění v Jičíně.

Domácí začali duel velmi dobře, vedli už o tři branky, ale Novopačtí dokázali vyrovnat a na řadu přišly až samostatné nájezdy. V nich uspěl hostující Kadeřábek a získal tak pro svůj tým druhý bod.

CO ROZHODLO

Do utkání vstoupili lépe hosté a hned od začátku ukazovali, že nepřijeli odevzdat body lacino. Před Benešem bylo neustále rušno a musel likvidovat několik dobrých příležitostí Nové Paky. Na druhé straně i útočné výpady Jičína hrozily gólem. Skóre se poprvé měnilo v 16. minutě. Jičín hrál přesilovou hru, po několika vyhozeních hostů se do třetiny dostal Pletka a jeho střela zapadla za záda gólmana.

Druhou část začal Jičín v oslabení, ubránil ho a po jeho skončení zaútočil Němec, nahrál Hladíkovi, který kotouč zasunul na správné místo – 2:0. Domácí potom převzali iniciativu, nenechávali hostům prostor pro rozehru, a z této aktivní hry se zrodila i třetí branka v síti Nové Paky. Sedmík rozehrál na Borovce, ten mezi kruhy našel Pletku a ten nezaváhal – 3:0. Jičín se pak nechal unést snadným vedením a začal bezhlavě útočit. Sice hosty na několik minut uzavřel v obranném pásmu, ale zapomněl na obranu a hosté z nenápadného protiútoku snížili. Domácí se nepoučili a dál zapomínali na důslednou obranu. O tři minuty později byli hosté důrazní před Benešem, vybojovali kotouč a Richter snížil na rozdíl jedné branky – 3:2. Hosté ještě přidali a úspěšně narušovali rozehru Jičína, přesto v poslední minutě domácí zaútočili, po nastřelení branky se puk odrazil k nekrytému Novému, ale ten bohužel z úhlu minul odkrytou branku.

Třetí část začal Jičín špatně, vázla kombinace, hosté zvýšili aktivitu a byli odměněni. Rozehráli akci v útočné třetině, Pour vystřelil přes clonu hráčů od modré a kotouč proletěl až za Benešova záda – 3:3.

Po vyrovnání se oba týmy snažily strhnout vedení na svou stranu, obrany a brankáři ale všechny pokusy zlikvidovali. V poslední minutě hrál Jičín ještě přesilovku, ale bez efektu.

V prodloužení pokračovala přesilovka Jičína, chvíli dokonce dvojnásobná, hosté ji ale ubránili. Ve hře tři na tři už gól také nepadl, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich za hosty hned první proměnil Kadeřábek, a protože Jičínští střelci nedali žádný, Nová Paka si zaslouženě připsala druhý bod. „Bruslili jsme, minimálně chybovali a štěstíčko nám trochu přálo. V dalším utkání musíme hrát takto zodpovědně a disciplinovaně,“ řekl trenér Novopackých Petr Zvolenský. „Nezasloužili jsme si vyhrát. Paka byla celý zápas lepší. Mrzí mě, že jsme se dostali do vedení 3:0 a místo toho, abychom si toho vážili, hráli jsme „hurá“ hokej. Paka nás po zásluze potrestala. My můžeme být rádi, že máme alespoň bod,“ uznal trenér Jičína Daniel Pletka.

(jj, dopa)