Co rozhodlo
HC Trutnov – HC Jičín 7:4 (1:2, 2:1, 4:1). Utkání začalo pro Jičín neproměněnou šancí hned v 1. minutě, při které se bohužel zranil Venca Dušička. Jičín přesto pokračoval v aktivitě, ubránil přesilovku domácích a po jejím skončení zaútočil. Hladík nastřelil kotouč na branku a v závaru se nejlépe orientoval Zörkler. Na ledě se poté střídaly útoky na obou stranách a gólmani měli stále co dělat.

Jičín byl ve střelbě aktivnější, ale bez dalšího efektu. Domácí vyrovnali podobně jako Jičín, kdy nastřelený puk dorazil za záda Beneše Perutek. Jičín na vyrovnání odpověděl aktivitou, v 19. minutě se k vyhozenému kotouči dostal Abel, protáhl se kolem obránců a nadvakrát překonal domácího brankáře.
Ve druhé části se na ledě rozpoutala bitva o vyrovnání na jedné straně a o navýšení náskoku na straně druhé. Jičín si vytvořil několik příležitostí bez gólového efektu, na druhé straně i Beneš zlikvidoval loženku domácích. Ve 29. minutě byl ale bezmocný proti tečované střele Vlčka, ke kterému se puk dostal po vhazování před jičínskou brankou. O tři minuty později Trutnovští strhli vedení na svoji stranu, když využili přesilovou hru. Jičín domácí naštěstí napodobil za dvě minuty také využitím přesilovky. Kollman rozehrál kombinaci, nahrál Najmanovi a jeho nepříliš povedená střela skončila v síti. Ve druhé části bohužel Jičín přišel o dalšího hráče a to střelce úvodní branky Zörklera.

V úvodu poslední třetiny Jičín ubránil přesilovku domácích, po jejím skončení rozehrál akci, Klaban našel rozjetého Hakena, který dopravil kotouč na správné místo a Jičín opět vedl. V pokračující hře Jičín opět získal mírnou převahu, ale proměňování šancí je stálou bolestí hráčů Jičína. V 48. minutě hrál Jičín v oslabení, několikrát ve vlastní třetině získal kotouč, ale nikdy jej nedostal ven z obranného pásma, a tak přišel trest v podobě vyrovnání. Jičín poté čelil dalším dvěma přesilovkám, dobře bránil a naopak v 53. minutě ve čtyřech se dostali do úniku Weiss s Kollmanem, jeli sami dva na brankáře, Weiss nahrál Kollmanovi, ale ten si vybral smůlu do dna, když jeho střela skončila jen v boční síti. Zákonitě přišel trest a domácí dvěma „slepenými" góly rozhodli o výsledku utkání. Jičín přesto dál bojoval, dvě minuty před koncem dostal výhodu přesilové hry, odvolal brankáře, vytvořil si tlak, ale nepodařilo se mu dotlačit kotouč do branky a domácí naopak po chybě Jičínských na vhazování vstřelili do prázdné branky sedmý úspěch.

Jičín tedy ztratil další utkání a boj o postupové místo do „play off" se komplikuje. Zbývá však ještě dost utkání do konce základní části a věříme, že hráči udělají vše pro postup. Již zítra je čeká na domácím ledě zápas s celkem Semechnice. Utkání začíná v 17 hodin a hokejisté zvou všechny fanoušky, aby je přišli povzbudit.

Fakta – branky a nahrávky: 17. Perutek (Mašek), 29. Vlček (Mašek, Perutek), 32. Vlček (Seidl), 48. Chytráček, 55. Chytráček (Veselý, Šimoníček), 56. Zelenka (Kašák), 60. Zelenka (Šimoníček) – 5. Zörkler (Hladík), 19. Abel, 35. Najman (Kollman), 44. Haken (Klaban). Rozhodčí: Lučan – Pechánek, Novák. Vyloučení: 7:7, navíc Weiss (JC) 10 + 10 min. OT . Využití: 2:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 265. HC Jičín: Beneš, Pivrnec – Kaulfus, Najman – Starý, Drak – Buchar, Anděl – Dušička, Kollman, Weiss – Klaban, Kysela, Haken – Abel, Zörkler, Hladík – O. Mizera, Nový, L. Hloušek. ⋌(jj)