Klání mezi mantinely se zúčastnily čtyři hokejové týmy, které se popasovaly systémem každý s každým, než zahájily boje v play off. Odehráno tak během tří dnů bylo deset utkání, při nichž hráči divákům nabídli nespočet krásných hokejových akcí.

Deset branek si pro diváky přichystali protagonisté přípravného utkání mezi Hronovem a Novou Pakou. Výrazně produktivnější byli domácí hráči.
První výhra Hronova v přípravě. Na Vrchlabí si nepřišli ani děčínští Medvědi

Skupinové výsledky vyslaly do boje o bronz tým Czech Dragons Friends proti německému EC Yetis z města Willingen. Naprosto vyrovnaný duel, kde se přelévalo skóre zleva doprava, rozhodlo až prodloužení, které lépe vyznělo pro české mužstvo, přičemž rozhodující branku vstřelil Lukáš Hudík.

Nej hráči jednotlivých mužstev
Czech Dr. Friends – Jakub Včeliš
EC Yetis – Michail Frass
HAAS Clowns – Jakub Bielik
HC Dragon – Petr Stránský

Do finále se probojovaly celky HAAS Clowns z Hronova a trutnovský HC Dragon. První třetina byla vyrovnaná a pěkně svižná. HAAS se ujal vedení a už si ho nenechal vzít. Soupeř sice bojoval a postupně stahoval náskok, vyrovnat se mu však nepovedlo.

HC Dragon tak zůstal na druhém místě a zlatou medaili včetně hlavní trofeje, jíž byla i letos putovní socha, získal tým HAAS Clowns. Ten se zároveň stal prvním dvojnásobným vítězem Krakonoš Brewery Cup.

Závěrečného ceremoniálu se účastnil i starosta města Trutnova Michal Rosa, jenž osobně předával ocenění jak týmům, tak jednotlivcům. Slavnostního uznání za skvělé výkony dostali i nejlepší individuality turnaje.

Putovní trofej z Krakonoš Brewery Cupu má od letošního září nový štítek.Putovní trofej z Krakonoš Brewery Cupu má od letošního září nový štítek.Zdroj: Jan Bartoš

Nejlepší hráči celého turnaje

Nejlepší brankář – Anton Martinec (Czech Dragons Friends)
Nejlepší obránce – Radim Janata (HC Dragon)
Nejlepší útočník – Yurii Kurovskii (EC Yetis)
Nejlepší střelec – Jaroslav Čapek (HAAS Clowns)
Nejužitečnější hráč – Michal Presse (HAAS Clowns)
Speciální cena Pivovaru Krakonoš – Erik Kurz (Czech Dragons Friends)

Také desátý ročník Krakonoš Brewery Cupu se vydařil a pochvalná slova k jeho úrovni měl předseda organizačního výboru turnaje Pavel Fedulov: „Za další Starosta Trutnova Michal Rosa a Pavel Fedulov.Starosta Trutnova Michal Rosa a Pavel Fedulov.Zdroj: Jan Bartošpovedený turnaj jsme rádi. Zase jako každý rok sem patřila přátelská atmosféra na ledě i mimo něj. Myslím si, že právě proto o turnaji stále je zájem a týmy rády jezdí do Trutnova zahrát si hokej. Chtěl bych poděkovat všem účastníkům, mým kolegům organizátorům a našim partnerům – hlavnímu sponzorovi Pivovaru Krakonoš z Trutnova, Královéhradeckému kraji a městu Trutnov za možnost uspořádat tento již tradiční turnaj amatérských týmů. Osobně děkujeme za podporu starostovi města Trutnov Michalovi Rosovi. Věřím, že na jaře se u nás v Trutnově na dalším turnaji zase potkáme.“

Za jednu z legend Krakonoš Brewery Cupu se dá po deseti ročnících označit Petr Kolbe. Také on měl pro turnaj jen pochvalná slova: „Akci jsem si užil, všechno tu bylo na sto procent. Chlapi z týmu mi moc nevěřili, že máme šanci získat medaili, ale já jsem od začátku věřil, že budeme minimálně třetí. Trošku mi štve že jsem nevyhrál střeleckou soutěž, ale Jarda Čapek z HAASu měl o zápas víc (Petr chyběl na ledě v úvodním utkaní). Za stejných podmínek bych mu tu cenu určitě jen tak nenechal,“ usmíval se po turnaji kanonýr Czech Dragons Friends.

Výsledky zápasů v základní skupině
EC Yetis – HC Dragon 2:3 (Kurovskii 2 – Jirkovský, Špetla, Hanuš).
Czech Dragons Friends – HAAS Clowns 2:3 (Rassokha, Palička – Čapek, Kosík, Bielik).
Czech Dragons Friends – HC Dragon 3:5 (J. Talab, Palička, Seifert – Špetla 2, Zlatník, Hanuš, Serbousek).
EC Yetis – HAAS Clowns 0:13 (Čapek 4, Presse 2, Hajník 2, Bielik, Semerák, Michl, Kosík, Pěkný).
EC Yetis – Czech Dragons Friends 3:8 (Obedkow, Junek, Ryasanzev – Hudík 3, Včeliš, J. Talab, Rassokha, Kurz, Palička).
HAAS Clowns – HC Dragon 7:5 (Čapek 3, Presse, Hajník, Meier, Štencl – Špetla 2, Janata 2, Flajer).

Semifinále:
HC Dragon – Czech Dragons Friends 6:3 (Hanuš 2, Serbousek 2, Hulík, Černý – Kolbe, Rassokha, Včeliš).
HAAS Clowns – EC Yetis 14:3 (Čapek 4, Bielik 3, Meier 3, Presse, Semerák, Chmelík, Štencl – Kurovskii 3).

Utkání o bronz:
Czech Dragons Friends – EC Yetis 7:6 po prodloužení (Včeliš 3, Kolbe 2, Palička, Hudík – Kurovskii 3, Fivko, Schreiber, Frass).

Finále:
HAAS Clowns – HC Dragon 5:2 (Presse 2, Pěkný, Čapek, Michl – Serbousek, Špetla).