Domácí na Jičín připravili podobné podmínky jako „panovaly" v neděli pod hrází rybníka Kníže, ledová plocha byla neustále zahalena mlhou.

HC Jaroměř – HC Jičín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1). Domácí vstoupili do utkání aktivně, dobře bruslili, neustále jičínské hráče napadali a nedali jim ani na chvíli čas k rozvinutí souvislejší akce. Obrana Jičína ale nedovolila soupeři skórovat a naopak v 5. minutě se hosté usadili ve třetině Jaroměře. Hladík přihrál za branku Abelovi a ten zpoza branky předložil gólovou přihrávku Novému, který otevřel skóre utkání. Domácí nadále tvrdě napadali jičínské hráče a hra byla silně neurovnaná. V polovině třetiny se před branku natlačil Kysela, ale gólman domácích byl pozorný. Zbytek třetiny se nesl ve znamení převahy Jaroměře, která neustále ohrožovala branku Jičína, v níž stál Beneš. Obránci i gólman, ale změnu stavu nepřipustili.

V úvodu druhé části měli nejdříve šanci domácí, jejich střela sice Benešovi vypadla z výstroje, ale za brankovou čáru se kotouč nedostal. Jičín pak viditelně přidal a vytvořil si několik dobrých příležitostí. Při jedné z nich se dostal před gólmana Kysela, udělal „blafák" a jeho střela skončila těsně za brankovou čarou, kde ji zachytil Bernard lapačkou, rozhodčí ale gól neuznali.

Naštěstí o chvíli později při závaru před brankou domácích Abel nahrál za branku, Hladík se uvolnil a propasíroval kotouč před branku opět Novému a ten zvýšil na 2:0 pro Jičín. Domácími branka na chvíli otřásla a Jičín převzal iniciativu, bez výsledku, a tak se hra vrátila do starých kolejí. Domácí vytrvale narušovali rozehrávku hostí a snažili se o korekci nepříznivého stavu. V závěru této části měl Jičín výhodu dvojnásobné přesilovky, ale bez gólového vyjádření.

V úvodu třetího dějství obrana Jičína chybovala a Buchar musel použít nedovolený zákrok na unikajícího útočníka domácích. Bylo nařízeno trestné střílení, ale Beneš zachoval klid a Vejmana vychytal. Domácí pokračovali ve snaze o korekci výsledku, jejich snaha ale ztroskotávala na obětavé obraně Jičína a výborném výkonu Beneše v brance.

V 53. minutě hrál Jičín přesilovku, uzamkl domácí před brankou, Abel rozehrál na Hladíka, ten nastřelil kotouč na branku a u dorážky byl nejrychlejší Weiss. Domácí se dočkali čestného úspěchu v 57. minutě, kdy ve dvojnásobné přesilovce se přesně trefil Dostál. Závěrečná „power play" domácích již nic na vítězství Jičína nezměnila.

Daniel Pletka, jičínský trenér: „Věděli jsme, že dnešní utkání nebude jednoduché a to se přesně potvrdilo. Domácí od začátku zápasu hodně bruslili a byli nepříjemní hlavně v osobních soubojích a my jsme si s tím po celé utkání nedokázali poradit. Ale byli jsme šťastnější v koncovce, a to nakonec rozhodlo. Klukům děkuju za tři body, které jsou pro nás hodně důležité."

Fakta – branky a nahrávky: 57. Dostál (Podzimek) – 5. Nový (Abel, Hladík), 24. Nový (Hladík, Abel), 53. Weiss (Hladík, Abel). HC Jičín: Beneš, Pivrnec – Moucha, Buchar – Kaulfus, Starý – Houser, Najman – Weiss, Dušička, Kysela – Nový, Abel, Hladík – J. Hloušek, Mizera, (Weiss) – Mašek, L. Hloušek, Krupička. Trenéři Pletka, Růžička

Jičín si vítězstvím připsal další tři body a v tabulce krajské ligy mužů je bodově srovnán s vedoucím celkem Náchoda, jenž prohrál v prodloužení s Hronovem.

Další těžké utkání čeká Jičín už zítra navečer, kdy se doma utká s Třebechovicemi pod Orebem. Zápas začíná v 17 hodin, hráči i funkcionáři opět zvou všechny fanoušky a příznivce, aby hokejisty přišli do Rumcajs arény povzbudit. ⋌(jj)