SK Třebechovice p. Or. – HC Jičín 5:6 (2:2, 1:2, 2:2). Ve 4. minutě rozjel akci Krupka, rozehrál na pravé křídlo Dušičkovi, ten zavezl kotouč do třetiny a krásně jej Martinovi vrátil na dorážku před bezmocného brankáře domácích. Za minutu obrana Jičína nebyla důrazná a domácí vyrovnali. V polovině třetiny měl Jičín čtyřminutovou výhodu přesilové hry, nevyužil ji, ale těsně po skončení Lukáš Hloušek dorazil ve skrumáži kotouč do branky. Za 38 vteřin bylo opět vyrovnáno. Jičín zaútočil, v útočné třetině ztratil kotouč, domácí jeli dva na jednoho a bez problémů srovnali skóre.

Začátek druhé části vyšel Jičínu, zaútočil a nastřelil kotouč na branku, kde vznikla skrumáž, ze které vydoloval puk Weiss, odrazil ho k Vencovi Dušičkovi a ten měl před sebou volnou branku. Jičín vedení uklidnilo a získal převahu, ale po čtyřech minutách přišla opět chyba v útočné fázi, Podzimek projel s pukem celé hřiště, natlačil se až před Beneše a se štěstím vyrovnal. V dalším průběhu si oba týmy vytvořily několik gólových příležitostí, ale bez změny skóre. V závěru třetiny hrál Jičín přesilovku, nevyužil ji, ale těsně po jejím skončení pokračoval v tlaku, před brankou Weiss vybojoval puk pro Vencu Dušičku a ten opět strhl vedení na stranu Jičína.

V úvodu třetí části hrál Jičín přesilovku, po rozehrávce na modrou, kotouč přeskočil obránci hokejku, zmocnil se ho Stříteský, projel až před branku Jičína a vyrovnal. V 47. minutě Jičín ubránil přesilovku domácích, ale po jejím skončení se domácí dostali do útočného pásma, Jičín nedokázal kotouč dostat do středního pásma a po několikerém nahození puku na branku se k vyraženému kotouči dostal Smutný a domácí poprvé vedli. To naštěstí vydrželo jen necelé dvě minuty. Jičín se vymanil z tlaku, Hladík vyvezl kotouč až před branku domácích, tam se opět odrazil před Vencu Dušičku a ten si zkompletoval čistý „hattrick".

Rozhodnutí padlo v 56. minutě. Rozhodčí signalizovali vyloučení domácího hráče, na led skočil šestý hráč Jičína, po několika kombinacích Weiss nahrál na modrou Tondrovi a jeho nahození do skrumáže před brankou prošlo až do sítě. Před tím ještě rozhodčí neuznali gól Weissovi, který dopravil kotouč za brankovou čáru po nahrávce od Krupky a domácí gólman ho šikovně včas vyškrábl zpoza brankové čáry. V závěru ještě „spálil" tutovku Dušička a po střele Krupky zazvonila tyč domácí svatyně. Domácím nepomohla už ani závěrečná dvojitá „power play" při vyloučení Weisse.

HC Jičín: Beneš, Šec – Tondr, Novotný – Najman, Starý – Houser, Buchar – Weiss, Dušička, Krupka – Kysela, J. Hloušek, Hladík – Mizera, Abel, L. Hloušek – Mašek. Trenéři Pletka, Růžička.

Daniel Pletka, jičínský trenér: „Do Třebechovic jsme přijeli s cílem napravit nevydařené domácí utkání a získat tři body do tabulky. Bohužel naše hra není v posledních zápasech podle našich představ a ve špatném výkonu jsme pokračovali i dnes. Sice jsme získali tři body, ale cesta k nim nebyla vůbec jednoduchá. Myslím si, že zápas byl zcela vyrovnaný, k nám se v závěru přiklonilo i potřebné štěstí a získali jsme pro nás důležité tři body."

Jičín tak vydřel vítězství a stále si udržuje postavení v první čtyřce. Již zítra ho čeká těžké utkání v Náchodě. Zápas začíná v 19 hodin, odjezd autobusu s hokejisty v 16.15 hod. od zimního stadionu. ⋌ (jj)