Jičín nastoupil do utkání pouze se čtyřmi obránci, přesto se začátek hostům vyvedl znamenitě, již po 29 vteřinách se na brankáře Tomíčka hnal sám Hladík a blafákem mezi nohy zakončil přesně.

Skvělý úvod potvrdil Jičín v 6. minutě, kdy se kolem branky obtočil Nový a našel Průška, který pálil přesně. Zbytek třetiny však branku nepřinesl, ačkoliv Jičín spaloval šanci za šancí.

Druhá třetina se jičínským vůbec nepovedla, přizpůsobili se domácí tempu, hráli profesorský hokej a několikrát si koledovali o snížení. Jen díky výbornému Kořínkovi v brance se šlo do kabin za stejného stavu, který určila první třetina.

Ani začátek třetí třetiny nepřinesl zlepšení a po pár hrubkách v obraně domácí snížili, když ve 44.minutě trestal Burkoň.

Hned po 24 vteřinách však z protiútoku opět navýšil skóre o dvě branky Borovec.

Tato pasáž však byla plodná na branky, za minutu už to bylo opět pouze o branku, když se po druhé v zápase trefil Burkoň.

Uklidnění přinesli až dvě branky Jana Prokopa, nejprve po přihrávce Kollmana v 48. minutě, následně v 50. minutě po přihrávce Průška.

Po několika dalších nevyužitých šancí, pak v poslední minutě našel Průšek před odkrytou brankou Hladíka a o výsledku bylo rozhodnuto.

Ilustrační foto.
Judo: Cenné kovy jičínských nadějí ze Samurajské katany v Turnově

Daniel Pletka, trenér Jičína: „Já jsem tentokrát spokojený jen s výsledkem a prvními patnácti minutami v první třetině. Pak to z naší strany byla holomajzna. Prostě hokej se musí hrát v pohybu, útočníci se musí nabízet, aby mohli dostat kotouč. Když se u hokeje nebruslí těžko můžete někoho přehrát. Sice jsme dali šest gólů, ale mohli jsme jich dát víc, ale také nás podržel brankář a pomohlo nám, že soupeř hrál jen v jedenácti hráčích.“

HC Slavoj Liberec – HC Jičín 2:6 (0:2, 0:0, 2:4). Branky a nahrávky: 44.Burkoň (Herda), 45. Burkoň - 1. Hladík (Mikolášek), 6. Průšek (Nový, Hladík), 44. Borovec (Vajsejtl), 48. Prokop (Kollman, Krejčík), 50. Prokop (Průšek), 60. Hladík (Průšek). Rozhodčí: Tomáš Mareš – Jakub Grundler, Lucie Svobodová. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 24. Jičín: Kořínek – Žalud, Marček, Richter, Mikolášek - Nový, Průšek, Hladík, Prokop, Krejčík, Kollman, Vajsejtl ml., Sedmík, Borovec.

V dalším kole hostí Jičín v neděli od 17 hodin v derby Lomnici nad Popelkou.   (hj)