Novopačtí na domácím stadionu podlehli Třebechovicím a figurují na posledním osmém místě tabulky se ztrátou pěti bodů na předposlední Nový Bydžov. Ten naopak dokázal zdolat Jičín o čtyři branky.

Nová Paka – Třebechovice 4:6 (1:3, 2:1, 1:2). Domácí letos již poněkolikáté nezvládli zápas na vlastním ledě a ztratili tak další body. Proti Třebechovicím sice dvakrát vymazali vedení hostů, v jednom případě dokonce dvoubrankové, ale ani to na body nestačilo. Třebechovičtí si vedení vzali zpět a domácí snaha již vyšla naprázdno.

Fakta: Rozhodčí: Petr – Brandejs, Dudadík. Branky: Hric, Hloušek, Kulhánek, Vondrlík – Kosina 2, Volf, Bohdanecký, Tuček, Bartoň. Diváci: 133

Petr Zvolenský, hrající trenér Nové Paky: „Ve složení, v jakém jsme do zápasu šli, jsme odehráli opět vyrovnaný zápas, kdy neproměňujeme šance, což už nás trápí několikáté utkání. Soupeře přestřílíme, máme i více šancí, ale nejsme schopni dávat góly. Nyní bude důležité, aby se vrátili hráči, kteří jsou zranění. Potřebujeme si začít věřit. Doufáme, že nám vánoční pauza pomůže a zlepšíme se."

Nový Bydžov – Jičín 9:5 (4:2, 1:1, 4:2). Domácí byli po celý zápas ve vedení a hosté pouze dotahovali. Nový Bydžov se tak přiblížil svému soupeři a účasti v play-off, naopak Jičín ještě čeká těžká práce vyhnout se baráži.

Fakta: Rozhodčí: Pahulák - Janovský, Řezníček. Branky: Kubišta 3, Chára 2, Nedbal, Mádle, Kozák, Menyhárt – Weiss 2, Vajsejtl, Vondráček, Kolman. Vyloučení: 8:7, navíc Menyhárt (Nový Bydžov) 10 OT. V oslabení: 2:1. Diváci:105.

Daniel Pletka, trenér Jičína: „Nenacházíme se v dobré situaci. Řekli jsme si, že utkání musíme ubojovat, což se nám nepodařilo, první třetinu jsme prospali. Nutno říci, že jsme vyprodukovali velké chyby, po kterých jsme inkasovali. Ve druhé třetině jsme byli jasně lepší, bohužel nás ale trápí koncovka. V poslední části jsme udělali hloupé fauly, dostali dva góly z přesilových her a bylo po zápase. Náš herní projev je nyní špatný, hlavně obranná činnost. Každý zápas si říkáme, že to musíme zlepšit, ale nedaří se. Do letošní soutěže jsme vstoupili výborně, měli dobrý pohyb, vytvářeli si spoustu šancí a měli i štěstí, když nás drželi gólmani. Na začátku listopadu pak přišlo trochu uspokojení, začali jsme méně trénovat a tam je podle mého názoru hlavní příčina toho, že se nám nyní nedaří."