Chybělo štěstí
HC Náchod – HC Jičín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1). První třetina se nesla v duchu převahy domácích, kteří pilně ostřelovali Pivrnce v jičínské brance, ten ale při všech pokusech zachoval klid. Jičín ohrožoval branku domácích z rychlých výpadů při ztrátách kotouče domácích. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.
Ve druhé části Jičín vyrovnal hru a začal se trvaleji usazovat ve třetině domácích. Útoky se střídaly na obou stranách a brankáři předváděli skvělé zákroky. V 25. minutě se do šance protlačil Weiss, neproměnil a ani následná dorážka neprošla do sítě. Vzápětí rychlý nájezd domácích vyřešil kouzelnickým zákrokem Pivrnec.

Fakta z utkání:
Branky a nahrávky: 31. Šejnoha (Javůrek), 50. Hradecký (Pazdera, Macháň) – 50. Abel (Kaulfus, Weiss). Rozhodčí: Samek – Řezníček, Havelka. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 90. HC Jičín: Beneš, Pivrnec – Kaulfus, Starý – Houser, Moucha – Nový, J. Hloušek, Weiss – L. Hloušek, Abel, Mizera – Mašek, Buchar. Trenéři: Pletka, Růžička.

V polovině třetiny Jičín přehnal útočnou snahu, obránce vyvážel puk do třetiny domácích, nikdo za něho nezaskočil a po následné ztrátě kotouče Javůrek našel na modré Šejnohu, který si najel do pravého kruhu a přesnou ranou otevřel skóre. Jičín branka nesrazila, naopak ještě zvýšil aktivitu a po třech minutách Mašek zatáhl kotouč po levé straně, nahrávkou napříč před brankou našel u pravé tyče Weisse, ale jeho dorážku vyškrábl koncem „betonu" Luňák. V závěru třetiny Jičín vyvinul na domácí tlak, ale střela Maška trefila jen masku gólmana, který zlikvidoval i dorážku Ondry Mizery po krásné nahrávce zpoza branky. Velkou šanci neproměnil ani Lukáš Hloušek.

Do třetí části Jičín vstoupil první přesilovkou ale bez využití. Jičín se dál snažil o vyrovnání, ale střelám a dorážkám chyběla přesnost. Na druhé straně dobrá obrana a pozorný Pivrnec nedovolili domácím zvýšení náskoku. Rozhodnutí padlo v polovině této části.

Jičín hrál poprvé a naposledy v oslabení, dobře narušoval útočnou snahu domácích, ale v závěru oslabení zaváhal jeden z bránících hráčů, pokusil se vyvézt kotouč ze třetiny, ztratil ho, Pazdera od modré vystřelil a od žerdi Hradeckého hokejky se puk odrazil přímo pod víko Pivrncovy branky. Jičín odpověděl bleskově. Kaulfus získal puk, nahrál do jízdy Weissovi, ten zajel po levé straně do třetiny, mezi obránci nahrál do středu rozjetému Abelovi a Roman vymetl pavučinky v brance Luňáka. Do konce utkání se Jičín marně pokoušel o vyrovnání, domácí dobře bránili a podpořil je výborně chytající Luňák. V závěru Jičín sáhl po hře bez brankáře, přitlačil domácí před branku, ale ani jedna střela neprošla na správné místo.

Jičín tak nejtěsněji prohrál, ale všichni hráči zasluhují pochvalu za bojovnost a nasazení, se kterým utkání absolvovali a doufejme že podobné nasazení bude vidět i v neděli 1. prosince, kdy Jičín přivítá na svém ledě celek Nového Města. Utkání začíná v 17 hodin a hokejisté zvou fanoušky, aby je v co největším počtu přišli povzbudit.

Daniel Pletka, jičínský trenér: „Dnešní utkání jsme odehráli jen s dvanácti hráči v poli a musím kluky za výkon pochválit. Přesně plnili to, co jsme si před utkáním řekli a proti posledním utkáním jsme měli i dobrý pohyb a velkou bojovnost. I když jsme prohráli, nebyli jsme horší, vyhrálo štastnější mužstvo. ⋌(jj)