Co rozhodlo
BK Nová Paka – HC Jičín 2:6 (1:1, 1:2, 0:3). V úvodu hráli hosté přesilovku, ale velmi špatně a domácí neohrozili. Zhruba ve 4. minutě vymyslel zajímavou akci Tondr. Vybojoval kotouč za vlastní brankou a vysokým obloučkem ho poslal na útočnou modrou, tam si ho fotbalově na prsa zpracoval Weiss, jel sám na Boušku, ale neuspěl. V 6. minutě Jičín vyrazil do útoku, ve středním pásmu ztratil puk, Novopačtí najížděli tři na jednoho a zkušená dvojice Kollman a Slabý poslala svůj tým do vedení. Na straně Jičína neproměnil další nájezd Hladík. O minutu později bylo ale vyrovnáno, v závaru před brankou domácích se nejlépe orientoval Dušička. Do konce třetiny již obě obrany pracovaly bezchybně.

Na začátku druhé třetiny pokračoval urputný boj o získání vedení, ale až do poloviny utkání nebylo žádné mužstvo úspěšné. V 33. minutě hrál Jičín v oslabení, dobře bránil, Houser vypíchl domácím kotouč, poslal jej na Kyselu a ten svůj nájezd zakončil perfektním „blafáčkem". O chvíli později po skončení přesilovky Krupka od pravého mantinelu v útočné třetině našel volného Dušičku mezi kruhy a Venca trefil přesně. Domácí odpověděli bleskově, dostali se za branku Pivrnce, Slabý přesnou nahrávkou našel Zvolenského a bylo to opět jen o jeden gól.

Úvod poslední části patřil Jičínu. Abel v útočné třetině důsledně napadal, vybojoval kotouč, poslal ho na branku, kde byli Krupička a Hladík a posledně jmenovaný zvýšil na 4:2 pro Jičín. Jičín v těchto fázích získal již mírnou herní převahu, na hokejky se vrátil klid a jeho akce byly velmi nebezpečné. V polovině této části Jičín využil přesilovou hru, když poté, co se domácí osvobodili a vyhodili do třetiny Jičína, Houser přesnou přihrávkou poslal do útoku Kyselu, ten se protáhl zleva až k brance a z těžkého úhlu zvýšil na 5:2 pro Jičín. O chvíli později měl volnou cestu k brance Dušička, ale Bouška ho vychytal. V závěru hrál Jičín v oslabení, domácí k ničemu nepustil a naopak Krupka našel rozjetého Weisse, který uzavřel účet utkání.

Branky a nahrávky: 6. Slabý (Kollman), 35. Zvolenský (Slabý, Kollman) – 11. Dušička (Weiss), 33. Kysela (Houser), 34. Dušička (Krupka), 43. Hladík (Krupička), 49. Kysela (Houser), 59. Weiss (Krupka).

HC Jičín: Pivrnec, Šec – Kaulfus, Starý – Houser, Najman – Tondr, Novotný – Weiss, Dušička, Krupka – J. Hloušek, Kysela, O. Mizera – Nový, Abel, Hladík – Krupička. Trenéři Pletka, Růžička.

Jičín pokračuje v dobrých výkonech a neustále si drží kontakt s čelem tabulky. Již zítra ho čeká na domácím ledě další těžký soupeř HC Trutnov. Utkání začíná v 18 hodin a znovu zveme všechny fanoušky, aby přišli hokejisty povzbudit. ⋌(jj)