Ve třiatřiceti duelech Chance ligy si v dresu vrchlabského Stadionu v tomto ročníku připsal dvanáct branek a stejný počet gólových asistencí. Po Patriku Urbanovi je druhým nejproduktivnějším členem kádru.

Navíc dvaadvacetiletý útočník Ondřej Matýs nastupuje i za pardubické Dynamo a v extralize z osmi letošních startů vydoloval dvě branky a čtyři přihrávky. Druhý gól je přitom zcela čerstvý, Matýs jej vstřelil v úterním utkání na ledě pražské Sparty.

Pardubičtí hokejisté bojovali o další body na Spartě.
Dynamo splakalo nad výdělkem. Dlouhé bezvětří, smršť a nakonec potok slz

Co podle vás rozhodlo o výsledku úterního utkání, ve kterém se diváci rozhodně nenudili?

Sparta vstoupila dobře do třetí třetiny. Dostávali nás pod tlak a tlačili se do předbrankového prostoru. Na závěr měli domácí přesilovou hru čtyř proti třem a v ní rozhodli o svém vítězství.

Bylo podle vás znát, že se potkala dvě střelecky nejproduktivnější mužstva extraligy? Hrálo se hodně útočně.

Je to tak. Zápas se hrál od úvodních minut stylem nahoru – dolů. Mělo to vysoké tempo, k čemuž jistě přispělo i menší kluziště v O2 aréně. Mrzí nás, že jsme nevyužili víc šancí a nedovedli duel k vítězství.

Vám se podařilo v osmém extraligovém startu této sezony vstřelit druhý gól. Asi byste jej ale rád vyměnil za body, je to tak?

Máte pravdu. Za gól jsem samozřejmě rád, ale kdybychom si z Prahy odvezli tři body, bylo by to příjemnější. Zápasy Sparty s Pardubicemi jsou vždy dost vyhecované, mezi oběma kluby panuje obrovská rivalita. O to víc bychom si bývali těch bodů vážili.

Únor bude zápasově hodně pestrý v extralize i Chance lize. Co vy a středeční duel v Litoměřicích, potažmo čtvrteční s Litvínovem?

S Vrchlabím do Litoměřic jedu a jestli budu hrát i proti Litvínovu, to ještě nevím. V Pardubicích na konci ledna představili nové posily, takže uvidím, jak to trenér Král vyřeší. Určitě ale budu na telefonu.

Pardubických šancí bylo na Spartě hodně, čtyři vstřelené branky ale nakonec hostujícímu mužstvu na body nestačily.
„Šel jsem ven a dostali jsme gól,“ sypal si po Spartě popel na hlavu Košťálek

V každém případě vstřelený gól na Spartě jistě potěšil. Cítíte se být teď před vrcholem sezony v dobré formě?

Ano, cítím se dobře. Jsem teď v dostatečném zápasovém vytížení a musím říct, že mi to vyhovuje. Doufám, že mi to vydrží a moc si přeji nějaký klubový úspěch.