Začíná se rýsovat kádr mužského celku. Obránce Radek Pour byl na posledním tréninku zvolen novým kapitánem. Tento srdcař, pocházející z významné sportovní rodiny, se vrátil z Nového Města nad Metují. Prošel kluby: Mladá Boleslav, Jablonec n. N., Hradec Králové a Chrudim.

Obránce Petr Pilař míří do extraligové juniorky Bílých Tygrů Liberec. Petr úspěšně složil maturitní zkoušky na hradecké průmyslovce a do města pod Ještědem míří za vyšším vzděláním. Zároveň přesvědčil trenéra Petra Hakena o svých kvalitách. Petr má střídavý start do mateřského klubu, a tak příznivci budou mít příležitost talenta českého hokeje vidět v Nové Pace. A ještě jedna radostná zpráva. Nejdéle působící hráč týmu, gólman Stanislav Věchet, se stal otcem. Syn Šimon se narodil 19. srpna a na svět přišel s 51 cm a 3,8 kg.

A nyní ke krajské lize. Několik let museli příznivci v podkrkonošském regionu čekat na to, než se všichni velcí rivalové zase sejdou v jedné soutěži. Stane se tak letos, ačkoliv mělo být vše jinak.

Původně veřejnost doufala, že Trutnov se s Vrchlabím bude střetávat ve II. lize. Jenže klub z města na řece Úpě byl ze soutěže díky včas nezaplacenému startovnému vyřazen a Vrchlabští zase v úspěšné baráži o tuto soutěž doplatili na neoprávněný start svého hráče. Stalo se tak to, co nikdo nečekal. Obě hokejové bašty doplní sportovce ze Dvora Králové v krajské soutěži.

Ročník 2012/2013 již zná své rozlosování. Hráči Trutnova zahájí sezonu 7. října na ledě Nového Bydžova, zbylí dva reprezentanti z Krkonoš se spolu popasují v pikantním derby. Vyřazovací boje začnou 9. ledna a pouze vítěz play off získá právo bojovat o 2. ligu.

Los úvodního kola (7. říjen): Vrchlabí – Dvůr Králové, Nový Bydžov – Trutnov, Jaroměř – Nová Paka, Třebechovice – Jičín, Hronov – Náchod, Nové Město – Opočno. Semechnice (volno). ⋌⋌(jp, to)