HC Náchod – BK Nová Paka 5:7 (1:1, 1:3, 3:3)

Jednoznačná převaha domácího týmu přinesla v úvodní třetině pouhou branku. K tomu ještě domácí nevyužili dlouhou přesilovou hru 5:3. Hosté se radovali čtyři minuty před koncem části z vyrovnání ofenzivního obránce Jakuba Štěpána, který zasunul přihrávku Jirky Slabého.

Náchod šel do vedení v úvodu druhé třetiny. Hra se vyrovnala. Na obou stranách odolávali gólmani až do 27. minuty, kdy sám Dominik Barbora bravurně zavěsil. V další minutě dostal do vedení hosty v přesilové hře Petr Zvolenský, když přesně tečoval Plecháčovu střelu. Do překvapivého dvoubrankového vedení dostal hosty Dominik Barbora, když opět sám prokličkoval před gólmana a po zemi zasunul kotouč za Kolbabova záda. Zanedlouho měl velkou šanci hostující obránce Jakub Štěpán, ale kotouč do prázdné branky nestihl před doléhajícími obránci zasunout. Do poslední třetiny nastoupili domácí s druhým gólmanem Mráčkem. Již v 2. minutě snížil stav v přesilové hře Jaroslav Jurča. Zanedlouho přišlo vyrovnání z hole Vondřejce. V následující minutě dostal hosty do vedení Tomáš Příkazský, když dorazil kotouč do náchodské branky po kombinaci Hrice s Krátkým.

Také 47. minuta přinesla radost domácím, to znovu vyrovnal Jurča. Nadějný náskok tak hosté zbytečně promarnili. Domácí se snažili zvrátit vedení na svoji stranu. Pokračovali v ofenzivním pojetí. Hosté se více méně bránili a podnikali nebezpečné protiútoky. Necelých pět minut před koncem vyslal Tibor Hric dlouhou přihrávkou Ondřeje Krátkého. Hráč málem o kotouč přišel na útočné modré, ale ještě jej stačil bruslemi přikopnout a pak vystřelit. Gólman si zřejmě myslel, že k tomu již nedojde, ale k jeho překvapení a všech přítomných mu proletěl okolo hlavy pod horní tyč.

V další minutě pojistil vedení brankou od modré Pavel Štajner, když mu po vhazování předložil kotouč Karel Hloušek. Domácím chybělo již málo času na zvrat, a tak si hosté odvezli velmi šťastné a důležité body. Již ve středu přijede do Nové Paky mužstvo HC Tambor Důr Králové (18).

BK Nová Paka: Bouška (Vydra) – Ersepka, Pour – Štěpán, Plecháč – Štajner, Kulhánek – Příkazský, Krátký, Hric – Zvolenský, Slabý, Šebek – Hloušek, Barbora, Kuch (Sucharda), trenér Petera.

Luboš Petera, trenér BK Nová Paka: „Do Náchoda jsme zajížděli povzbuzeni první výhrou v sezoně doma s Opočnem. Soupeř prohrál v Jičíně, a tak jsme čekali tuhý boj. Uvědomovali jsme si, že pokud chceme reálně pomýšlet na postup do osmičky, musíme vozit body i z ledů soupeřů. V Náchodě se prakticky hrálo o bodů šest. Utkání bylo bohaté na branky, dvakrát vedli o branku domácí, vždy se nám podařilo vyrovnat. Důležité bylo, že se nám podařilo ubránit dlouho trvající přesilovku soupeře pět na tři a následně vstřelit gól. Domácí byli možná trošku hokejovější, my jsme měli trošku větší srdíčko a byli jsme zarputilejší. Radost nám dělá, že výkon týmu jde zápas od zápasu nahoru. Vítězství si cením."   (bš)