HC Dvůr Králové n. L. – HC Jičín 4:5 (2:0, 1:2, 1:3). Hned v první minutě se Jičín dostal do brankové šance, ale neskóroval. Vzápětí domácí získali výhodu přesilové hry a ujali se vedení po střele Vitebského. V 7. minutě chyboval při vyvážení kotouče z obranné třetiny Krupička, Mašek zachytil jeho rozehrávku a střela z úhlu propadla Benešovi za záda 2 : 0. Trenéři zareagovali výměnou brankáře a do branky putoval Pivrnec. Jičín pak přitlačil domácí před jejich branku a zbytek třetiny se odehrával převážně v jejich obranném pásmu. Jičín nevyužil tři přesilové hry a neproměnil řadu vyložených gólových šancí, a proto do kabin odcházel za stavu 2 : 0 pro domácí.

V úvodu druhé části Jičín nevyužil další přesilovku, po ní se dostali k tlaku i domácí, Jičín ale získal puk, Starý ho nastřelil na branku a Krupička dorážkou odčinil svoji chybu při druhé brance domácích. Jičín opět zvýšil tlak na branku domácích, ale při šancích chyběla přesnost v zakončení. V polovině třetiny Jičín ubránil dlouhou přesilovku domácích 5 na 3, při které si naopak vytvořil opět vyloženou šanci, ale Krupka sám před gólmanem těsně minul. Aktivita Jičína v oslabení přinesla faul na straně domácích, a když se naopak Jičín dostal do výhody, Nový po střele Hladíka vyrovnal. Domácí šli opět do vedení v 37. minutě, kdy v přesilové hře Starý vyhazoval puk obloukem do středního pásma, jeden z útočníků ho zasáhl vysokou holí, rozhodčí nereagovali, poté ho obránce na modré zachytil, rozehrál a Vítek zakončil.

Do třetí části tedy Jičín vstupoval s jednogólovým mankem. Jičín nadále pokračoval ve snaze zvrátit výsledek utkání a hned ve třetí minutě Vajsejtl vyhrál v útočné třetině bully, nahrál Krupkovi a bylo vyrovnáno. Jičín pak nevyužil další přesilovku, ale po jejím skončení Ondra Mizera důsledně napadal rozehrávku domácích v jejich třetině, získal puk a ve skrumáži před brankou byl u dorážky Jenda Starý, který dostal Jičín poprvé do vedení. Ve zbytku třetiny měly oba týmy šance, Jičín byl ale aktivnější. Přesto minutu a půl před koncem po neproměněné šanci Jičína domácí z rychlého protiútoku vyrovnali. Naštěstí za půl minuty Krupka nastřelil puk na branku a Vajsejtl dal vítězný gól. Domácím poté již nepomohla ani hra bez brankáře.

Jičín tedy získal další důležité body a stále drží páté místo v tabulce pět bodů před Novou Pakou a dva body za Třebechovicemi. Ve středu 28.1. Jičín hostí Jaroměř. Utkání začíná v 18:30 hod. a opět zveme všechny fanoušky a příznivce, aby přišli hokejisty povzbudit.

Fakta: Branky a nahrávky: 3. Vítebský, 7. Mašek, 37. Vítek (Szakal), 59. Szakal – 24. Krupička (Starý), 34. Krupka (Nový, Hladík), 43. Krupka (Vajsejtl), 53. Starý, 59. Vajsejtl (Krupka).

HC Jičín: Beneš, Pivrnec – Chaloupka, Moucha – Soukup, Buchar – Starý, Novotný – Mašek, Abel, Krupka – Nový, Vajsejtl, Hladík – Hloušek L., Krupička, Mizera.

Trenéři: Pletka, Růžička. Vyloučení: 14 : 11 Navíc proti Vajsejtl (JC) 10 min. OT..Využití: 2 : 1, Oslabení: 0 : 0. Rozhodčí: Machač – Havelka, Karous. Diváků: 160. Tabulku výsledků naleznete na str. 19.    (jj)