HC Jičín – Stadion Nový Bydžov 3:5 (0:0, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Průšek (Pletka), 24. Pletka (Buchar), 51. Kollman (Vajsejtl) – 26. Kozák (Hlaváček), 30. Malý (Nedbal, Kubišta), 34. Pilný (Černý), 54. Pilný (Janoušek, Černý), 60. Pilný (Kubišta). Rozhodčí: Machač – Macek, Pecha. Vyloučení: 1:2, navíc Buchar (JC) a Postolka (NB) 5 + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Jičín: Beneš, Pivrnec – Brzák, Štěpán – Žalud, Buchar – Mikolášek, Najman – Nový, Vajsejtl, Kollman – Pletka, Průšek, Hladík – Němec, Sedmík, Borovec – Žďárský.

Úvodní duel nevyšel. Lídr základní části krajské hokejové ligy, HC Jičín, v neděli vstoupil do semifinálové série proti Novému Bydžovu. Na domácím ledě ale nakonec odešel poražen o dvě branky (3:5) a v sérii tak prohrává 1:0 na zápasy.

CO ROZHODLO

První část se hrála ve znamení opatrnějšího hokeje, oba týmy dobře bránily, a pokud se dostaly do šancí, vždy je zastavili dobře chytající gólmani.

Druhé dějství začal aktivněji Jičín. Nejprve se po pravé straně protáhl Vajsejtl a jeho střela skončila na tyči. V pokračujícím náporu vybojoval za brankou puk Pletka, vybruslil před branku, příčnou nahrávkou našel Průška, který měl již volnou cestu do sítě. Vzápětí mohli hosté vyrovnat, ale šanci jim zhatil Beneš, stejně tak i další po chybném střídáni. Hned poté zaútočili domácí, Buchar z levého kruhu vystřelil, kotouč se odrazil k Pletkovi a ten ho uklidil na správné místo. Bohužel o dvě minuty později hosté využili zaváhání obrany Jičína, když se nepodařilo včas vyhodit puk ze třetiny a snížili. V polovině utkání čelil Jičín přesilovce hostí, kteří ji využili k vyrovnání. Domácí pak nevyužili několik dobrých příležitostí a naopak hosté měli štěstí, když nastřelený kotouč chtěl Beneš z výšky zachytit do lapačky, ten mu však vypadl a dokutálel se za brankovou čáru.

Třetí část začal Jičín pasivněji a nemohl se dostat do tempa. Přesto v polovině třetiny Vajsejtl vyhrál bully ve třetině hostí, posunul na Kollmana a ten se trefil přesně k tyči. Nerozhodný stav vydržel jen tři minuty, obrana Jičína nechala před brankou volného hráče, který tečoval střelu přesně pod Beneše. Domácí si poté vytvořili ještě několik gólových šancí, ale ani jedna neskončila úspěchem. V závěru Jičín odvolal brankáře, ale nepodařilo se mu udržet v pásmu a hosté se napotřetí trefili do prázdné branky, čímž pečetili své vítězství. „Nebyli jsme horší mužstvo, ale prohráli jsme. Hosté dokázali své šance proměnit, my bohužel ne a o to byli lepší. Zápasy budou podle mne vyrovnané, bude rozhodovat, kdo s nabídnutými šancemi lépe naloží. Série je teprve na začátku a doufám, že bude ještě dlouhá, Bydžov vede zatím jen 1:0,“ řekl po zápase jičínský trenér Daniel Pletka.

Baráž o KLM

Nová Paka – Opočno 3:5 (2:0, 0:3, 1:2). Branky: Hric, Krsek, Hloušek – Srpek 2, Rail, Vencl, Černík. Rozhodčí: Veselý – Zeman, Řezníček. Vyloučení: 10:14. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121.