Hráči z města pohádky si poradili i s druhým celkem tabulky, na jehož ledě zvítězili 5:2. „V první třetině jsme tahali za kratší konec, mohli jsme prohrávat větším rozdílem. O přestávce jsme si to v kabině vysvětlili a hru jsme v druhé třetině vyrovnali. Ve třetí jsme dokázali výsledek otočit a vyhrát. S hrou jsem spokojen, kluky chci za výkon pochválit,“ uvedl trenér Jičína Daniel Pletka.
Na čele tabulky mají Jičínští aktuálně tříbodový náskok na Třebechovice, které na stříbrnou pozici poskočily po výhře s Jaroměří (4:0).

Nový Bydžov – Jičín 2:5

Fakta – Branky a nahrávky: 18. Hlaváček (Kubišta), 54. Chára, (Kubišta) – 27. Sedmík (Štěpán), 42. Pletka, 56. Kollman (Pletka), 57. Průšek (Zörkler, Němec), 60. Mikolášek (Beneš). Rozhodčí: Padevět – Runštuk, Bednář. Vyloučení: 6:9.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 184. Jičín: Beneš, Pivrnec – Brzák, Houser – Mikolášek, Štěpán – Weiss, Kollman, Nový – Pletka V., Sedmík, Borovec – Němec, Průšek, Zörkler. Po třetinách: 1:0, 0:1, 1:4.

Hokejisté Nové Paky hostili na domácím ledě Hronov a nakonec mu podlehli vysoko 1:5. Utkání začalo vyrovnaným výkonem obou soupeřů. Domácí se vyvarovali brzkého inkasování, ale v osmnácté minutě vyrobilo křídlo prvního útoku fatální chybu. Nechtěně předložilo soupeři kotouč na své obranné čáře a rychlý protiútok znamenal první branku v domácí síti. To utkání ovlivnilo zcela zásadním způsobem. „Od té chvíle hostím narostla „křídla“. Naopak my jsme kupili jednu chybu v rozehrávce za druhou. Zmar se postupně zvětšoval,“ nechal se slyšet novopacký tábor. V třetí části se tým zlepšil, ale stačilo to pouze na snížení.

Nová Paka – Hronov 1:5

Fakta – Branky a nahrávky: 52:33 Spal (Richter, T. Kadeřábek) – 17:10 Havelec (Petr), 21:25 Šejnoha (Exner), 26:45 Mlateček (Šejnoha), 37:26 Vaněk, 44:58 Mašek (Glos). Rozhodčí: Petr – Dudadík, Karous. Vyloučení: 9 a OT (Pour, Spal a Chleborád):10. Využití: 0:2. Diváci: 108. BK Nová Paka: Bouška (Škop) – Spal, Kulhánek, Pour, Chleborád, Jebavý, Zvolenský, Hric, Krsek, Barbora, Kerekanič, T. Kadeřábek, Richter, Rychlovský, Hloušek, Adolf, Svoboda, Erban, Kloutvor. Po třetinách: 0:1, 0:3, 1:1.

Pletka: Vytvořila se výborná parta kluků..

Tým jede. Lídr dosavadní tabulky z Jičína je po pěti kolech bodově stoprocentní, přičemž inkasoval pouze šestkrát. Z výsledků a výkonů mužstva má pochopitelně radost trenér DANIEL PLETKA, který doufá, že jeho svěřenci na skvělý vstup do sezony navážou.

Pět zápasů, patnáct bodů. Co na to říkáte?
Abych se přiznal, tak jsem to nečekal, ale vytvořila se zde výborná parta kluků, která drží pospolu a je to vidět i na ledě. Zde si myslím, že je hlavní příčina toho, že se nám takto daří. 7

Jak hodnotíte dosud odehraná utkání?
Myslím, že byla z naší strany dobrá, ale i soupeři. V některých zápasech jsme měli i štěstí. V Novém Bydžově mohli domácí po první třetině vést třeba 4:0 a nikdo by se nemohl divit. První část jsme odehráli špatně, pak jsme se zlepšili. Štěstí ale přeje připraveným, zatím je to nad očekávání.

Má na výborné výsledky podle vás vliv příchod vašeho bratra Václava?
Komě něj přišel třeba i Michal Kejmar. Trochu se to změnilo oproti loňsku v tom, jak to funguje v kabině. Myslím, že na to vliv starší kluci určitě mají.

Brankář Beneš má velmi dobrou formu, inkasoval pouze šestkrát..
Když vezmu Beneše, tak podává dobré výkony už nějaké tři roky zpátky, kdy tu formu měl a nyní je to vidět v tom, že dostává málo gólů. Beci i útočníci hodně padají do střel, mnoho toho zblokujeme, čímž mu strašně pomáháme. Hrajeme opravdu jako tým.

Co říkáte na Náchod? Ten zatím zůstává za očekáváním..
Překvapilo mě to, ale má natolik zkušený tým, že se vzchopí a půjde nahoru. Nepovedl se začátek sezony, to se může stát.