Stadion Nový Bydžov – HC Jičín 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Postolka (Kubišta) – 4. Žďárský (Mikolášek, Průšek), 16. Žďárský (Sedmík), 20. Kollman (Průšek, Vajsejtl). Rozhodčí: Padevět – Řezníček, Zeman. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Jičín: Beneš, Pivrnec – Žalud, Buchar – Mikolášek, Štěpán – Najman, Brzák – Vajsejtl, Kollman, Nový – Němec, Sedmík, Borovec – Žďárský, Průšek. Diváci: 320.

Do Nového Bydžova cestovali s jasným cílem – vyrovnat stav série. A to se jim podařilo! Hokejisté Jičína po úvodní semifinálové porážce 3:5 tentokrát slavili výhru 3:1. Všechny branky padly v první třetině, dvakrát se mezi střelce zapsal Žďárský.

CO ROZHODLO

V první části hned na úvod hosté nezachytili útok domácích a ti se zásluhou Postolky ujali vedení. Jičín naštěstí kontroval o minutu později, kdy se po tlaku ve třetině domácích trefil Žďárský. V dalším průběhu se hrál rychlý hokej z obou stran s celou řadou šancí na obou stranách. Brankáři byli ale pozorní a nebo měli střelci vychýlenou mušku. Loženku spálil Průšek, který trefil sám před brankářem jeho rukavice. Čtyři minuty před koncem třetiny se hosté udrželi ve třetině domácích, kotouč se dostal ke Žďárskému a ten z otočky strhl vedení na stranu Jičína. V poslední minutě důsledně napadal v útočné třetině Vajsejtl, získal kotouč, ten se přes Průška dostal ke Kollmanovi, který zvýšil na 3:1 pro Jičín.

I druhá část byla velmi vyrovnaná, obě mužstva hrála aktivně, ale obrany tentokrát převyšovaly útočníky. Na obou stranách bylo několik vyložených šancí, ale střelci většinou minuli cíl, nebo zakročili brankáři. V závěru třetiny Jičín čelil dlouhé přesilovce domácích pět na tři, ale skórovat jim nedovolil.

V podobném duchu se nesla i třetí část. V polovině třetiny se Jičín opět bránil přesilovce, byl úspěšný a po jejím skončení mohl zvýšit Žďárský, který získal puk a řítil se sám na gólmana domácích, šanci ale neproměnil. V samotném závěru hrál Jičín ještě jednou ve třech, oslabení ale zvládl bez větších problémů a nedovolil domácím ani hru bez brankáře. Po dvou zápasech je tak stav série vyrovnaný 1:1. „Druhé utkání potvrdilo, že to jsou vyrovnané zápasy, kde rozhodují maličkosti. Tentokrát se štěstí přiklonilo na naši stranu, ale stále to bude hodně vyrovnané. Bude záležet, jak na tom mužstva v daný den, kdy je zápas, zrovna budou. Kluky musím za výkon pochválit, stálo nás to hodně sil, ale když se vyhraje, je únava menší,“ radoval se jičínský trenér Daniel Pletka.

Třetí duel je na programu již v pátek se začátkem v 18.00 hodin.

Baráž o KLM

Nové Město nad Metují – Nová Paka 5:2 (0:0, 5:0, 0:2)

Branky: Praus 2, Vaňát 2, Rojšl – Kloutvor, Kadeřábek. Rozhodčí: Karlík – Horák, Gančarčík. Vyloučení: 5:8, navíc Praus (N. Město) 10 min. OT, J. Kadeřábek (Nová Paka) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 200.