V sérii hrané na tři vítězná utkání se dostali do vedení 2:1 na zápasy a chybí jim jediná výhra k zisku titulu.

Hned od začátku třetího duelu domácí získali jasnou převahu a trpělivě dobývali branku hostí. Poprvé překonat třebechovického gólmana se jim povedlo v 9. minutě. Pletka rozehrál na Průška, ten před brankou našel Kollmana, který dopravil puk do sítě. Domácí se s úvodní brankou nespokojili a pokračovali v útočném hokeji. Odměnou byl druhý gól. Borovec objel branku a zezadu zasunul kotouč do sítě.

A i prostřední část patřila domácím. Nejzkušenější hráč na ledě Václav Pletka se dostal do úniku, při kterém byl faulován. Následné nařízené trestné střílení dokázal v pohodě proměnit a poslal svůj tým do tří brankového náskoku.

Další šanci využili domácí v poslední minutě druhé části. Vajsejtl z levé strany nahrával na druhou tyč Sedmíkovi a obránce jeho nahrávku srazil za záda vlastního brankáře. „Jsem rád, jak jsme utkání zvládli. Dvě třetiny jsme hráli opravdu dobře a šance, které jsme si vytvořili, jsme dokázali proměnit,“ hodnotil třetí finálový duel trenér Jičína Daniel Pletka.

Třetí část už si jeho tým pohlídal a dokráčel si k pohodlnému vítězství, když ještě na konečných 6:1 upravili Brzák s Vajsejtlem.

„Do třetí jsme šli s tím, abychom nic nepodcenili a utkání zvládli. To se nám podařilo. Je ale jasné, že dnešní utkání nebude vůbec jednoduché,“ uzavřel Pletka.

Další utkání tentokrát v Třebechovicích se hraje v pátek od 18 hodin. Pokud Jičín vyhraje bude se radovat z titulu krajského přeborníka.

Při případné výhře Třebechovic se následné páté utkání bude hrát v Jičíně v neděli od 17 hodin, které s jistotu rozhodne o vítězi.