Po těžké středeční porážce od Hronova měli o čem přemýšlet. V neděli ale nezdar odčinili! Ve šlágru dvou prvních celků tabulky krajské ligy přivezli hokejisté Jičína všechny body z Třebechovic, kde zvítězili 5:2.

CO ROZHODLO

V úvodu utkání hrál Jičín se zajištěnou obranou a úspěšně otupil tlak domácích. Ubránil přesilovou hru a v sedmé minutě rozjel útok Průšek po pravé straně, vrátil kotouč Pletkovi a bývalý extraligový hráč se nemýlil – 0:1. V dalším průběhu oba týmy pokračovaly v aktivní hře, ale obrany a brankáři byli pozorní. V závěru dostali šanci na vyrovnání domácí, když Jičín hrál pouze ve třech, záhy se ale této výhody faulem zbavili, a ve hře 4 na 4 Jičín zaútočil, vystřelil na branku a vyražený puk dopravil na správné místo Průšek. Bohužel v závěru třetiny se zranil Houser a musel odstoupit.

Druhá část se nesla ve stejném duchu jako ta první, oba týmy zajišťovaly obranu a šancí se mnoho nerodilo. Domácí měli opět výhodu přesilové hry, Jičín ji ale ubránil, a po jejím skončení se vhazovalo ve třetině domácích. Vajsejtl vyhrál bully, posunul kotouč za sebe Kollmanovi, který přesnou ranou zvýšil na 0:3. Jičín pak hrál velmi dobře v obraně, domácí k ničemu nepouštěl, ale tři minuty před koncem domácí vyhodili kotouč, dojeli ho a nastřelili na branku. Beneš ránu vyrazil, bohužel před ním byli již jen dva domácí hráči a snížili na 1:3. Vzápětí měl gól na hokejce Vajsejtl, ale sám před gólmanem jen vyprášil jeho betony.

V úvodu třetí třetiny Jičín ubránil další přesilovku domácích a dál kontroloval hru, podpořen velmi dobře chytajícím Benešem. Výhodu přesilové hry poté dostal i Jičín, nehrál ji dobře, ale v jejím závěru zaútočil, a když už byli domácí v plném počtu, Borovec s Průškem uvolnili Pletku, který přesnou ranou opět upravil na třígólový rozdíl. Sedm minut před koncem domácí snížili při signalizovaném vyloučení na straně Jičína. Čtyři minuty před koncem dostali domácí výhodu další přesilové hry, po oddechovém čase se rozhodli pro hru bez brankáře, na chvíli Jičín zatlačili před branku, pak ale ztratili puk, Žalud nahrál Průškovi a ten do prázdné branky pečetil výsledek a vítězství Jičína. „Jsem rád, že jsme dokázali smazat výpadek s Hronovem.

Od začátku utkání jsme hráli to, co jsme si řekli v kabině, a jsem rád, že jsme to dokázali udržet celý zápas. Je to důležité vítězství, protože nás čekají teď hodně těžké zápasy s blížícím se koncem základní části soutěže,“ radoval se z tříbodového zisku jičínský lodivod Daniel Pletka.

Třebechovice – Jičín 2:5

Fakta – Branky a nahrávky: 37. Dittrich (Drašnar J., Hendrich), 54. Drašnar J. (Bartoň) – 7. Pletka (Průšek), 19. Průšek (Sedmík), 31. Kollman (Vajsejtl), 48. Pletka (Průšek, Borovec), 57. Průšek (Žalud). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:6, navíc Drašnar (TR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 125. Jičín: Beneš, Vinklář – Buchar, Houser – Mikolášek, Štěpán – Žalud, Kejmar – Vajsejtl, Kollman, Nový – Pletka, Sedmík, Borovec – Žďárský, Průšek, Klaban. Po třetinách: 0:2, 1:1, 1:2.

NOVOPAČTÍ TĚSNĚ PADLI V JAROMĚŘI

Úvodní třetina vyzněla těsně pro domácí, ve druhé části ale Novopačtí dokázali skóre vyrovnat a po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 2:2. Závěrečná třetina pak rozhodla o výhře Jaroměře, která tuto část vyhrála 2:1, přičemž jako rozhodující se ukázaly dvě branky v rozmezí 55. a 56 minuty.

Jaroměř – Nová Paka 4:3

Fakta – Branky a nahrávky: 2. Čtvrtečka (Koblížek, Mišinec) 34. Čtvrtečka (Hamáček, Kačerovský) 55. Vejman (Světlík) 56. Čtvrtečka (Všetečka, Světlík) – 34. Jindra (Kadeřábek, Barbora), 40. Hric (Šuvara), 42. Barbora. Rozhodčí: Petr – Kozák, Řezníček.
BK Nová Paka: Bouška (Škop) – Chleborád, Pour, Ersepka, Spal, Kulhánek, Pulec, Svoboda – Jindra, Jebavý, Krsek, Kadeřábek, Kerekanič, Hric, Barbora, Šuvara. Po třetinách: 1:0, 1:2, 2:1.