Fakta
HC Čeští Letci – Sokol Těpeře
1:4 (1:1, 0:1, 0:2). Branky: Fejfar – Bosák 2, Ullmann 2. HC Čeští Letci: Barkman – Fejfar, Sedláček, Rozsypal, Karban, Lepka, Semecký, Václavec, Srb, Dubravský, Rejthárek, Žďárský, Drusan, Žilák.
Sokol Těpeře: Cincibus – Král, Zeman, Holoska, Šikola, Bartoš, Ullmann, Příkazský, Bosák, Berka, Hribík, Khlebstov.

Nasazení obou týmů odpovídalo důležitosti play-off a Letcům nelze upřít snahu bojovat až do konce.

Hokejisté z Podkrkonoší nezačali zápas nejlépe. Již v první minutě odešel na trestnou lavici Jaroslav Sedláček a o tři minuty později za ním putoval i Lukáš Žďárský. Těpeře přesilovou hru krátce před jejím vypršením využily. Ujala se střela z kruhu od Petra Bosáka, která Ondřeji Barkmanovi proletěla nad levým ramenem do horního růžku branky – 0:1. Letci hráli přesilovou hru ve dvanácté minutě a rovněž i oni v ní byli úspěšní. Petr Fejfar pálil od modré čáry, Martin Cincibus v brance Těpeř měl ve výhledu zacloněno dvěmi hráči a na střelu z dálky nestačil zareagovat. Petr Fejfar se trefil pod břevno – 1:1.

Ve druhé třetině se v deváté minutě povedl Těpeřím únik dvou hráčů. Martin Holoska postupoval s Alexanderem Khlebstovem na Ondřeje Barkmana, Holoska se ovšem pokusil rozhodnout sám a Ondřej Barkman jeho záměr vystihl a pokus o kličku v rozkleku zneškodnil. Těpeře se opětovně ujaly vedení v polovině zápasu. Petr Zeman se rozjel od vlastní brány přes celé hřiště až za bránu Ondřeje Barkmana, následně poslal puk zadovkou na Jana Ullmanna a ten ho bezprostředně zvedl nad levým betonem gólmana za čáru – 1:2.

Ve druhé a páté minutě závěrečné třetiny měli Letci možnost dvakrát udeřit v přesilovce. I přes úpornou snahu a tlak na bránu soupeře ale nedokázali najít účinný recept na překonání Martina Cincibuse. Podle pravidla nedáš – dostaneš to byly Těpeře, které navýšily skóre na rozdíl dvou branek. V 53. minutě zápasu nahrával Martin Holoska od jedné tyče Barkmanovy brány na druhou stranu připravenému Janu Ullmannovi.

Ondřej Barkman byl povyjetý na jedné straně brány a ke druhé tyči se již nestačil přemístit. Pro neobsazeného Ullmanna tak nebyl problém zakončit do odkryté klece – 1:3. O půldruhé minuty později putoval na trestnou lavici další hráč Těpeř a Letci měli k dispozici již třetí přesilovou hru v řadě. Sotva se Tomáš Hribík vrátil z trestné lavice do hry, udělal Petr Bosák definitivní tečku za zápasem. Ten bez potíží projel mezi Ondřejem Srbem a Zdeňkem Rozsypalem do střelecké pozice a z mezikruží poslal puk pod břevno – 1:4.

Nejspíše zázrak by se musel stát, aby po šňůře čtyř vítězných zápasů Těpeře s Letci zaváhaly. Ti ale stále ještě mohou překvapit a poslat sérii do pondělního rozhodujícího zápasu. Již dnes je na programu druhý duel série.

V další semifinálové dvojici změřili síly Syřenov a vítěz základní části z Roztok. A zde se zrodilo velké překvapení, když nejžhavější adept na titul, Sokol Roztoky, podlehl soupeři 2:5, a to především díky první desetiminutovce, když smršť tří gólů vzala Roztokům vítr z plachet.    (pč, re)