„Pocity jsou samozřejmě skvělé. Jsem strašně šťastný. Čekal jsem na to celou svou dosavadní kariéru. Je to pro mě taková odměna za tu práci. Teď to ale teprve všechno začíná,“ řekl Blümel v rozhovoru pro ČTK.

Se zástupci z agentury Alvo Sports management se rozhodli pro nabídku Dallasu, který už od začátku patřil mezi favorizované týmy syna bývalého mezinárodního čárového rozhodčího Petra Blümela.

„Aleš Volek a Lukáš Hronek odvedli skvělou práci. Všechny nabídky víceméně zanalyzovali a po vzájemném rozhovoru vyhrál Dallas. Jsem rád, že to tak bylo. Když jsem se postupně dozvídal o těch klubech, tak ani nevím proč, ale Stars mi utkvěli v hlavě. Říkal jsem si, že kdyby zůstal v posledních pár týmech, z kterých si budu vybírat, tak bych si ho asi zvolil,“ tvrdí Blümel.

Na fotbalový turnaj Deník Zaměstnanecké ligy zavítal i brankář Dynama Pardubice, Dominik Frodl.
Frodl kromě hokejového brankoviště vládne i v kuchyni

V roce 2019 jej ve čtvrtém kole na 100. pozici draftoval Edmonton. Když s ním kanadský klub ani loni neuzavřel smlouvu, ztratil na hráče práva.

„Já jsem byl strašně šťastný, když mě někdo draftoval. Smlouvu mi sice nenabídli, ale říkal jsem si, že mi to nevadí, že bych se o NHL chtěl třeba ještě rok poprat tady v Česku,“ uvedl Blümel.

Letos se už o něho mohl ucházet jakýkoliv klub ze zámoří.

„Možná je lepší být nedraftovaný. Když tomu danému do roka, do dvou nepasujete, tak bohužel. A kvůli tomu není možnost komunikovat s více kluby."

Do Pardubic se vrací taktéž odchovanec Lukáš Radil.
Konkurence pro Frodla či návrat Radila. Dynamo hlásí sedm nových posil

Do Severní Ameriky se nevydá bez zkušeností s angličtinou. Má totiž za sebou dvouleté působení v zámořské juniorské USHL v celku Waterloo Black Hawks. K těm hokejovým nutno připsat tři sezony v české extralize, dvě mistrovství světa a olympijské hry v Pekingu, kde ale zastával jen roli náhradníka.

Teď je před ním největší výzva kariéry. Prosadit se ve slovutné NHL.

„Slýchávám kolem sebe, že bych mohl ještě zůstat rok, když budou Pardubice nabité. Vyhrát se ještě trochu víc. Na druhou stranu při těch nabídkách, které jsem měl, a ozvalo se fakt hodně týmů, bych byl hloupý, kdybych je všechny shodil ze stolu. Jsem rád, že jsme to rozhodnutí udělali teď,“ podotkl.

Prostředí v Dallasu už poznal při působení v mládežnické reprezentaci. „Strašně se mi tam líbilo, takže se na to těším znova. A na celý ten život tam včetně organizace,“ uvedl Blümel.