HC Opočno – HC Jičín 7:4

Fakta – Branky a nahrávky: 6. Řehák (Mervart), 21. Srpek (Mervart), 24. Vencl (Černík), 29. Vedral, 32. Černík (Slezák, Veselý), 54. Černík (Vencl, Slezák), 60. Řehák (Srpek) – 9. Borovec (Žalud), 29. Sedmík (Průšek), 37. Vajsejtl (Kollman, Sedmík), 57. Průšek (Kollman, Vajsejtl). Rozhodčí: Janovský – Kozák, Mertlík. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Po třetinách: 1:1, 4:2, 2:1.
Jičín: Tříska, Beneš – Mikolášek, Štěpán – Buchar, Žalud – Nový, Vajsejtl, Kollman – Průšek, Sedmík, Borovec – Dvořák.

Do branky Jičína se postavil Tříska, a v úvodu se hrálo za mírné převahy Jičína. V šesté minutě domácí po pravé straně zaútočili a jejich střela propadla až do sítě. Jičín vyrovnal za tři minuty v přesilové hře, když se před brankou nejlépe zorientoval Borovec. Ve zbytku třetiny měl Jičín jasnou převahu, vytvořil si celou řadu vyložených příležitostí, ale vždy ztroskotal na domácím brankáři.
V úvodu druhé části domácí z rychlého protiútoku znovu skórovali. Jičín znervózněl, přestala se dařit kombinace, obrana chybovala v rychlé rozehrávce a výsledkem byly další tři branky v síti Třísky, který přenechal místo Benešovi. Jičín kontroval brankami Sedmíka a Vajsejtla.

I ve třetí části se Jičínu nedařilo přitlačit soupeře, který cítil šanci na dobrý výsledek a neúnavně bojoval. V 54. minutě se domácím podařilo zvýšit své vedení na 6:3. Pro Jičín o tři minuty později vykřesal naději Průšek, když ve spolupráci s Vajsejtlem a Kollmanem snížil na 6:4. Poté si Jičín vytvořil několik šancí, dostal i výhodu přesilové hry, při které odvolal i brankáře. Překonat domácího gólmana se mu ale nepodařilo a naopak v závěru do prázdné branky domácí pečetili výsledek. „Zápas se nám vůbec nepovedl, sice jsme zase hráli v jedenácti lidech, ale udělali jsme spousty chyb a domácí je dokázali využít. Za rozhodující moment považuji deset minut ve druhé třetině, kdy jsme čtyřikrát inkasovali,“ uvedl k porážce trenér Jičína Daniel Pletka.

Jičín tak sice prohrál, nutno podotknout že opět jen s jedenácti muži v poli, přesto drží čelo tabulky a v neděli 28. ledna ho čeká na domácím ledě utkání s celkem Nového Bydžova (17.00).

NOVOPAČTÍ PŘIVEZLI CENNÉ BODY Z BYDŽOVA

Druhý okresní zástupce, aktuálně předposlední Nová Paka, zavítala do Nového Bydžova. A nakonec si odvezla tři body po výsledku 5:2. Dvěma góly se blýskl Barbora. Svěřenci trenéra Zvolenského ztrácejí po pětadvaceti kolech na šestý Náchod dva body.

Nový Bydžov – Nová Paka 2:5

Fakta – Branky: Kubišta, Černý – Barbora 2, Pulec, Zvolenský, Kerekanič. Rozhodčí: Karlík – Svoboda, Luštinec. Vyloučení: 9:9, navíc Chára (NB) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 225. Po třetinách: 0:2, 1:1, 1:2.

Další vydařený Den hokeje

Oddíl Hc Jičín uspořádal, na podkladě celorepublikové akce Den hokeje, její další pokračování a opět vydařené.

Celkem 37 nových zájemců o lední hokej si přišlo v doprovodu rodičů či prarodičů, vyslechnout ucelené informace o tom, proč je sport obecně prospěšný (v tomto případě lední hokej) a žádoucí pro naší nejmladší generaci. Poté si děti hned na ledě vyzkoušely, co to obnáší v praxi.

Alfou a omegou přednášky pro rodiče bylo zdůvodnění, proč je pohyb pro malé děti prospěšný, proč by měly dělat v mládí více sportů a ne se nechat přemluvit k škodlivé specializaci. U předškolních a školních dětí je vše pochopitelně především o obětavosti rodičů a prarodičů, kteří chtějí, aby se pohyb stal pro jejich ratolesti životním návykem, aby se naučily systematicky pracovat v kolektivu, usilovat o vítězství, přijmout porážku.

Český svaz ledního hokeje, který tuto celonárodní akci inicioval a podporuje, byl tentokrát v Jičíně zastoupen, a oddíl to považuje za velkou poctu, šéftrenérem českého svazu ledního hokeje Slavomírem Lenerem. Pan Lener označil jičínský zimní stadion za jeden z nejhezčích v ČR a HC Jičín, soudě podle výsledků práce s dětmi, jako úspěšný oddíl.

Časy se mění. Jičín si postupně buduje své hokejové renomé. Své děti tu nechali sbírat první hokejové zkušenosti hráči jako Jaroslav Nedvěd, za muže hraje slavný hráč Václav Pletka a Slavomíru Lenerovi stojí, při jeho vytíženosti, přijet na obrátku podpořit rozvoj ledního hokeje až do Jičína. Pro oddíl HC Jičín je to pochopitelně závazek do budoucna.